Åpen dag på golfbanen med rosa brannbil og aktiviteter for alle

INNSATS FOR KREFTSAKEN: Mannskapet i Hurum  deltidsbrannvesen bruker fritiden til å samle inn penger til forskning på yrkesrelatert kreft. Lørdag kommer de til Nøtterøy.

INNSATS FOR KREFTSAKEN: Mannskapet i Hurum deltidsbrannvesen bruker fritiden til å samle inn penger til forskning på yrkesrelatert kreft. Lørdag kommer de til Nøtterøy. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Norges første og eneste rosa brannbil kommer til Nøtterøy golfbane lørdag for å spre glede blant barna og samle inn penger til Kreftforeningen. Golfturnering blir det også.

DEL

Hurum brannvesen og Nøtterøy golfbane samarbeider lørdag om åpen dag for å samle inn penger til Kreftforeningens arbeid med yrkesrelatert kreft.

Hurum brannvesen kommer med mannskap og sin nye rosa brannbil og barna vil få prøvesitte bilen, samt spyle med brannslange og teste vannkanon. Det blir også en veldedighetsturnering der pengene går rett til Kreftforeningen.

LES OGSÅ: Må flytte begravelse på grunn av bombefunn

Rosa bil med sirene og blålys

– Dette blir en finfin dag for hele familien. Vi kan garantere mange morsomme aktiviteter for barna, konkurranser og fine premier. Men det aller viktigste er at alle inntekter fra turneringen den dagen vil gå til Hurum brannvesens innsamlingsaksjon for Kreftforeningen, sier daglig leder på golfbanen Mats Peter Johansson.

ÅPENT FOR ALLE: Alle er velkomne til å teste brannbil og spille golf når brannsjef i Hurum brannvesen Nils Georg Nordskag (til venstre) og daglig leder på Nøtterøy Golfbane Mats Peter Johansson inviterer til åpen dag for store og små lørdag til inntekt for Kreftforeningen.

ÅPENT FOR ALLE: Alle er velkomne til å teste brannbil og spille golf når brannsjef i Hurum brannvesen Nils Georg Nordskag (til venstre) og daglig leder på Nøtterøy Golfbane Mats Peter Johansson inviterer til åpen dag for store og små lørdag til inntekt for Kreftforeningen. Foto:

Barna vil få boller og brus og prøve seg på en morsom rebusløype. Alle aktivitetene og turneringen er åpen for alle og turneringen vil bli satt i gang med sirene og blålys.

– Vi håper mange tar med seg barna og stiller på golfbanen, sier Elena Solberg, kommunikasjonssjef i Hurum kommune.

LES OGSÅ: Ola er alvorlig syk etter 25 år i oljebransjen – det verste som kan skje nå er at noen tenner bål i hageN (+)

Brannfolk har høyere risiko for kreft

Hun er glad for at Nøtterøy golfbane vil samarbeide med Hurum brannvesen for å samle inn penger til forskning og opplysningsarbeid om yrkesrelatert kreft.

– Brannfolk har 20 prosent høyere risiko for å få kreft enn resten av befolkningen, opplyser Solberg.

Også i mange andre yrker er det en sammenheng mellom yrke og forekomsten av kreft, som for eksempel feiere, ansatte innen bygg og anlegg, rørleggere, metall- og maskinarbeidere, elektrikere, kokker og transportarbeidere, opplyser Kreftforeningen.

Artikkeltags