Gå til sidens hovedinnhold

Helsedirektøren med uklar beskjed om sommerferien!

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er vel for en grunn at vi har grensevakter til Sverige?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg ser blant flere aviser at i Tønsbergs Blads papirutgave på tirsdag er det et oppslag med våre helsemyndigheter. Bent Høie sier at med tanke på hvordan verden utenfor Norges grenser ser ut, er det lurt å planlegge for hjemme- eller Norgesferie. Norge er et flott land, og mange kan nå få muligheten til å oppdage nye deler av landet, sier han. Vel og bra!

Men da blir det påfallende at helsedirektør Bjørn Guldvog framstår mer eller mindre reiseklar til Sverige og Koster når han mener å kunne ta en karantene i etterkant av en eventuell ferie der. Da legitimerer han jo utenlandsreiser, noe som er på kollisjonskurs med UD sitt reiseråd!

Hvor mange av hans Sverige-farende båtvenner tror han kommer til å ta en 14 dagers karantene etter de kommer hjem fra en tur langs svenskekysten? Tror han at det samme båtfolket velger å bruke sine siste 14 dager av ferien isolert hjemme når sommeren strømmer mot dem og de heller kan ta de 14 smitterisikable dagene i skjærgården? Det er vel for en grunn at vi har grensevakter til Sverige?

Dette er i beste fall naivt, helsedirektør Guldvog! Jeg er takknemlig for at vi hvert fall har èn fungerende direktør i Espen Rostrup Nakstad.

Og hvor er de journalistene som skulle ha stilt oppfølgingsspørsmål til samme hesedirektør for å følge opp hans utsagn? Jeg har ikke funnet èn som har tatt seg bryet å spørre han. Kanskje det hadde vært en sak for TB som jo har mange lesere som bruker Koster i båtsesongen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.