Gå til sidens hovedinnhold

Heming Olaussen - fra samfunnsdebattant til nettroll?

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi kan gjerne være uenig om sak, men det rettferdiggjør ikke at «gretne» gamle gubber prøver å trekke intensjonene til våre dyktigste unge politikere i tvil med gammeldags hersketeknikk!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Debatten rundt posisjonens vedtak om ikke å tillate Skagerak International School å etablere seg i Tønsberg har fått diskusjonen til å gå friskt i kommentarfeltene. Skillelinjene går i hovedsak rundt den etablerte Høyre/Venstre-aksen, men også på tvers. Den som beviser sterkest at dette er ideologi, og ikke har noen sammenheng med fakta i saken er Heming Olaussen fra SV. I en kommentar til et innlegg der tre av Høyres yngre dyktige politikere omtaler vedtaket på en saklig og nøktern måte skriver Heming Olaussen følgende: «unge Høyre støtter Høyre. Ikke akkurat en kioskvelter. Men unge Høyre er neppe representative for ungdommen. Heldigvis»
Hva er det egentlig Olaussen mener? Hvorfor er de ikke representative?

BAKGRUNN: Slakter Skagerak-vedtaket: – Det som skaper forskjeller er at ikke alle elevene får den oppfølgingen de trenger

• Er det fordi de tilhører Høyre?
• Er det fordi at de er engasjerte?
• Er det fordi at disse ungdommene, som faktisk er brukere av utdanningstilbudet i Norge, ikke har samme kommunistiske tilnærming som pensjonisten Olaussen?

Til kulepunkt 1 så er det en fakta opplysning at Høyre har 13 representanter i kommunestyret i Tønsberg, mens SV har 3 – hvem som er mest representative tror jeg det er delte meninger om. Vi opplever nå en posisjon som trekker Tønsberg i en sosialistisk retning som Tønsberg ikke har sett noen gang tidligere. Til og med i det bakgrunnsbildet valgte posisjonen å holde SV på utsiden, det tror jeg bør vekke en tanke i SV om hvor representative SV er faktisk er.

Les også

– Er det sånn at Tønsbergs Blad må slutte å intervjue unge mennesker, fordi vi ikke kan stole på at voksne folk oppfører seg?

Svært ofte trekker Olaussen og store deler av venstresiden at dette er en «eliteskole», og det er muligens også det som insinueres i dette tilfellet at «de er for flinke» Dette er uansett en «trollete hersketeknikk» som Olaussen burde holde seg for god for. Undertegnede kan gå god for at de tre representantene fra Høyre er særdeles oppegående, superflinke ungdommer som i stor grad påvirker kommunestyregruppen i temaer som står nærmere deres hverdag enn oss som er ferdig med skolen. Det er en særdeles dårlig grunn for at de ikke skulle mene noe om temaet slik Olaussen ser ut til å mene.

Vi kan gjerne være uenig om sak, men det rettferdiggjør ikke at «gretne» gamle gubber prøver å trekke intensjonene til våre dyktigste unge politikere i tvil med gammeldags hersketeknikk!

Kommentarer til denne saken