– Vi vil fokusere på hundens beste, forteller Henriette Ravn Hovind (34).

Hun driver den lille hundeoppdretten Kennel Ravn på Nøtterøy, og sammen med familien ønsker hun å starte et nytt tilbud for både hunder og hundeeiere.

– Jeg har forstått på noen av kjøperne mine at det er behov for et sted der man kan ha hunden sin på dagtid. Mange sitter på jobb fra klokken 08 til 16 med skuldrene hevet og tenker at de helst skulle vært hjemme med dyret sitt.

LES OGSÅ: Færder er vertskap for storkonferanse: – Viktig for oss å være med på dette

Ekstratilbud

Ifølge Hovind vil det være bedre om det finnes en mulighet for å levere hunden sin til en slags hundepass der de får vært sosiale og aktive mens eieren er på jobb.

– De får sitt eget skap til mat og utstyr slik som i en vanlig barnehage. Det blir hviletid og frilek i tillegg til turer i skogen, forteller hun.

I utgangspunktet skal selve hundeoppdretten forbli en liten bedrift og hundepassen vil derfor ikke være særlig stor. Hovind tenker seg et antall mellom fire til seks hunder i første omgang som alle må være sosiale og trivelige slik at de kommer overens med de andre hundene.

– Jeg er spent på hvor mange som er interesserte når jeg åpner. Det blir litt «førstemann til mølla» – konsept i starten, men det kan hende jeg utvider etter hvert. Først og fremst vil jeg fokusere på å ha det lite og bra.

LES OGSÅ: Kårstein jubler for pendlerne

Skal ha tid til hunden

Samtidig er Hovind veldig tydelig på at folk ikke plutselig skal skaffe seg en etterlengtet hund fordi det er en hundepass tilgjengelig.

– Skal du ha hund skal du ha tid til den – uansett. Dette er et tilbud for dem som er i en litt travel periode og som trenger å levere hunden til et sted der den får alle behovene sine tilfredsstilt.

Hovind ser for seg å åpne hundepassen på nyåret og forteller at åpningstidene vil være fra klokken 07.00 til klokken 17.00. Likevel kommer hun til å gjøre individuelle tilpasninger for hver enkelt hund.