(Østlands-Posten)

OPPDATERT 11.00:

Lastebåten «Edmy» har nå kjørt inn i Larviksfjorden og er i ferd med å legge til kai i Larvik etter sammenstøtet med fiskebåten «Tornado» tidligere tirsdag.

Det var fra Larvik havn «Edmy» hadde satt kurs mot København tirsdag morgen før kollisjonen skjedde på åpent hav.

Klokken 11.20 forteller ØP-journalist Therese Eskelund, som er på stedet, at det er mye aktivitet i havna etter at «Edmy» ankom. Lastebåten ligger nå til kai.

På vei til København

– Redningsskøyte og helikopter på vei til stedet. Skal ikke være snakk om personskade, skrev Sørøst politidistrikt i sin første Twitter-melding som altså kom litt over 09.

Ved Hovedredningssentralen opplyste redningsleder Børge Galta at det er snakk om en kollisjon mellom en fiskebåt og en lastebåt.

De fortalte også at helikopteret var på vei til stedet kun i tilfelle skadene var større enn først antatt, og om det skulle oppstå noe.

Galta bekreftet til ØP at det ikke skulle være snakk om personskade, og at fiskeskøyta skulle være litt skadet.

Lastebåten «Edmy» forlot Larvik på vei til København klokken 07.09, men kolliderte altså litt etter med fiskebåten «Tornado» som er hjemmehørende i Langesund. Foreløpig er ikke årsaken til kollisjonen kjent. «Edmy» er registrert i Portugal.

– Vi har hatt en patrulje på stedet for dokumentasjon. Foreløpig har vi ikke avklart hva som har skjedd utover at det har vært et sammenstøt mellom de to båtene.

Det forteller Øyvind Hammervold, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt til Telemarksavisa.

En stund så det alvorlig ut, og det er trolig grunnet rask hjelp fra Redningsskøyta at fiskebåten ikke sank.

– Fiskebåten tok inn en del vann og det var fare for at den kunne gå ned. Redningsskøyta fikk raskt en pumpe om bord. Båten er nå stabil og flytende, sier Hammervold.


Returnerte til Larvik

– Hendelsen håndteres på stedet av Rednigsskøyta. Det var ikke så alvorlig som først antatt så vi har valgt å returnere redningshelikopteret, sa Galta til TA.

Han fortalte at det var to personer om bord på fiskebåten og at det var 11 personer om bord på lastebåten.

– Det er ingen personskade, men noe materielle skader. Det er sannsynlig at fiskebåten må taues, sa Galta.

Klokken 09.50 var både redningsskøyta «Stormbull» og en losbåt på stedet. Det har også vært privatbåter som har kommet til området etter kollisjonen.

Klokken 10 var det åpenbart av kartet på Marinetraffic.com at «Tornado» fikk bistand av «Stormbull» og var på vei mot land. Lastebåten «Edmy» hadde da tilsynelatende kurs tilbake mot Larvik, men hadde ikke behov for bistand.

Litt etter klokken 11 ankom altså lastebåten Larvik igjen.