Olsbø er agent og leier ut luksusyachter til privatpersoner og firmaer gjennom selskapet Olsbø SeilCharter. Denne uken lå motoryachten «Chantal» ved Brygga i Tønsberg. Onsdag ettermiddag forlot skipet sentrum og fortøyde ved brygga utenfor Stensarmen. Målet for reisen er i følge Marine Traffic Oslo.

Men hva har båten, som vanligvis holder til mellom Stavanger og Ålesund, gjort i Tønsberg?

– Yachten er leid ut nå og har vært i Oslo-området og en tur på Sørlandet. Men hvem som har leid den kan jeg ikke si. Det skulle være litt hemmelig dette, sier Olsbø.

Sofistikert glamour

«Chantal» er 127,1 fot lang (38,74 meter) og ble bygget i 1965 og sist renovert i 2018. Ifølge nettsiden luksusyachter.no oser båten av gamle dagers sofistikert glamour. Den er bygget av det verdenskjente engelske skipsbyggeriet Camper & Nicholsons, som har røtter helt tilbake til 1782.

Bildeserie

Bli med inn på M/Y «Chantal»

Skipet har plass til åtte gjester fordelt på en master suite og tre doble kabiner. I tillegg er det plass til et mannskap på åtte. Cruisefarten er ti knop, mens toppfarten er 13 knop.

– Hva koster det å leie «Chantal» en uke?

– Nei, det vil jeg ikke si. Folk må sende inn en forespørsel på et gitt tidspunkt. Så sjekker jeg hvem de er før jeg gir et tilbud. Sånne journalister som deg får ikke tilsendt prisen, humrer Steinar Olsbø.

Han har flere luksusyachter i sin portefølje. Og her sitter prisinformasjonen løsere.

12 millioner kroner i uka

– Ja, vi har noen virkelig fantastiske superyachter som vi leier ut til 12 millioner kroner per uke. De er ofte leid ut i tre uker eller en måned av gangen. Ofte folk fra USA eller Russland. De siste årene er det selvsagt bare nordmenn, siden andre ikke har kommet inn i Norge. Men nå har vi allerede venteliste, og håper det løsner midt i august, sier Olsbø.

Blant skipene i superluksus-segmentet finner vi M/Y «Bold», «SCENIC ECLIPSE», M/Y «Dream» og «Elegant 007». Disse båtene kan du se i bildeserien under.

Bildeserie

Se bildene av superyachtene