(Vestviken 24)

– En hyggelig møteplass for bydelen. Det er hovedideen, understreker Pål Egeland, administrerende direktør i Folksom AS.

De eier 50 prosent i selskapet Tolvsrød Eiendom AS. Coop Norge Eiendom eier den andre halvparten, men det er Folksom som driver utviklingsprosjektet Tolvsrød Torg.

– For å synliggjøre at dette skal være en møteplass og levende bydel, blir det et grendehus midt på torget, forteller Egeland.

SE VIDEOPRESENTASJON AV PROSJEKTET I BUNN AV SAKEN

Nedtelling på nettsiden

Klikker du deg inn på Tolvsrød Torg på nettsiden til Folksom kommer du til en nedtelling for antatt tidspunkt for oppstart.

– 52 uker, og noen dager, sier Egeland.

For være nøyaktig 52 uker, tre dager, tre timer, 42 minutter og 56 sekunder da denne setningen ble skrevet. Det er i starten av april 2021.

LES OGSÅ: Magnhild og Herman er usikre på effekten av regjeringens krisepakke: – Det er jo ikke veldig mange inntekter om dagen, egentlig helt krise

– Det er hvis all saksbehandling, høringer og vedtak gjennomføres til normert tid. Vi tenker at planprosessen vil vare ut året, men ja – på denne tiden neste år håper vi å starte på det første byggetrinnet, sier Folksom-direktøren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Det er 14 dager siden mulighetsstudiet og planbeskrivelsen ble sendt inn til kommunen for saksbehandling i Tønsberg kommune.

– Den kommer til politisk førstegangsbehandling så fort som mulig, sier Pål Egeland, og innrømmer at han er litt spent på om tidsrammen for saksbehandling påvirkes av koronasituasjonen.

– Vi har tatt høyde for lenger saksbehandling enn normalt, sier han, før han understreker at samarbeidet med Tønsberg kommune om planene for Tolvsrød Torg har vært veldig godt.

Boliger og næringsvirksomhet

Kort fortalt så er planen at området skal inneholde mellom 90 og 120 boliger og mellom 20 og 25 lokaler for næringsdrivende. De skal hovedsakelig ligge på bakkeplan.

– Når det gjelder boligtypene så tenker vi flere typer. Leiligheter for dem som flytter fra enebolig og ønsker det litt enklere. Rekkehus og townhouse over to etasjer til barnefamilier og de som trenger mer plass, samt leiligheter i flere størrelser. Tanken er et mangfoldig tilbud, sier Egeland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Når det gjelder næringslokalene er det allerede klart at Coop Extra-butikken skal inn i et nybygg som skal ligge der bygget som i dag huser Tønsberg Pizza, Auorasenteret, Kielser Hårdesign, Nøste sko og klær, Bastogne og Oseberg Begravelsesbyrå ligger.

– De skal inn der, og får dobbelt så store lokaler som de har i dag.

LES OGSÅ: I dag starter Jens Bjørn i ny sjefsjobb med 651 ansatte: – Jeg må nok sjonglere litt

– Hva med bedriftene som er der i dag?

– Alle leietakerne som er i området i dag får tilbud om å være med videre. For noen av dem har vi allerede pekt ut aktuelle nye lokaler alt, sier Egeland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tre byggetrinn

Tolvsrød Torg skal sannsynligvis realiseres i tre byggetrinn. Det første blir bygget der Coop Extra skal inn. For dem som holder til i det bygget i dag blir det midlertidige lokaler.

– De får tilbud om en pop-up-løsning ved bruk av brakker. Dette skal bli gjort på en ålreit måte, og fungerte veldig godt under utbyggingen av Aker Brygge. I tillegg har vi et ledig lokale ved siden av Boots apotek. Hele denne kabalen skal være klar i løpet av høsten, sier Pål Egeland, og legger til:

– Vi opplever at alle leietakerne er positive til planene våre.

Bygget som ligger lengst nord på området huser i dag Norli, Legekontoret på Tolvsrød, Tønsberg Manuellterapi Fysikalsk Institutt, TH Regnskapsservice, Homeopatklinikken, Tannlege Roberg og nevnte Boots apotek. Kaffe & no' holder til i eget bygg på området.