Det sier en smilende og ikke minst lattermild Nazia Hustad – da hun ser sykkelen hun skal få låne fremover.

Nazia er født og oppvokst i Pakistan – men det ble aldri tid til å lære å sykle i hjemlandet. Det blir det en forandring på nå.

– Jeg er stolt over å være fra Pakistan. Mamma var alenemor med tvillinger. Hun hadde alltid mye å gjøre, og rakk derfor aldri lære meg å sykle, forklarer hun.

Gleder seg

Hustad er én av deltakerne som har kommet med på et sykkelkurs i regi av Stella Røde Kors kvinnesenter. To timer hver fredag utover høsten skal de trene – og etter hvert mestre – tohjulingen.

– Det blir moro og nyttig å lære seg dette her, sier hun.

Nazia har mastergrad innen økonomi fra Pakistan, og har senere jobbet som Key account manager i oljebransjen både i Dubai og i USA. På arbeidsplassen i Amerika traff hun drømmemannen. Han var norsk. Paret flyttet til Norge for tre år siden, og nå har hun altså bestemt seg for at det er på tide å lære seg å sykle.

– Det blir blant annet mye enklere å komme seg rundt i byen når jeg kan sykle. I tillegg gleder jeg meg til å beherske sykling, slik at jeg kan lære sønnen vår å sykle. Han er snart fire år gammel, forteller hun entusiastisk.

 

LES OGSÅ: Martine og Stella kvinnesenter er nominert til pris: – Jeg blir rørt hver eneste dag

Fullt nå – nytt kurs til høsten

Kurset er fylt opp for i høst, men til våren starter Stella kvinnesenter opp nytt sykkelkurs.

Kort fortalt er Stella kvinnesenter en møteplass som bidrar til å styrke minoritetskvinners muligheter til selvutvikling og deltakelse i storsamfunnet her i Vestfold. Senteret ligger i Tollbodgaten i Tønsberg.

– Mange minoritetskvinner kan ikke sykle. Vi gjør dette for å gjøre noe gøy sammen, og ikke minst vil sykling gi dem en frihetsfølelse, forklarer leder Martine Seth (39) i Stella Røde Kors kvinnesenter i Vestfold.

LES OGSÅ: Kvinnesenteret ble reddet i siste liten, men Martine mangler fortsatt 170.000 kroner

LES MER: Kvinner markerte sin støtte for kvinnesenteret

Frivillige stiller opp

Frelsesarmeen sørger for at deltakerne får sykler, og frivillige ved kvinnesenteret sørger for opplæringen.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg er helt ny som frivillig, forklarer Kristin Aamann (51).

Og legger til;

– Jeg er veldig god til å sykle. Jeg har lært opp mine to gutter, sier hun med glimt i øyet.

LES OGSÅ: Lene kjempet seg tilbake til arbeidslivet – nå hjelper hun andre som sliter

STELLA KVINNESENTER

■ Sosial møteplass

■ Norskkurs

■ Leksehjelp

■ Jobbtrening

■ Kurs om kvinnehelse, samfunnsfagskurs

■ Presentasjonstrening og intervjutrening

■ Kvinnesenteret samarbeider blant annet med Folkeuniversitetet om gratis utdanning, Høgskolen i SørØst Norge om praksisplasser for høgskoleutdannede kvinner, lokale aktører om praksisplasser.

■ Stella kvinnesenter vil bidra til å styrke minoritetskvinners muligheter til selvutvikling og deltagelse i storsamfunnet her i Vestfold. Vi ønsker å fremheve kvinnen, uansett bakgrunn, som ressurs, og inspirere til å ta tak i egne utfordringer og finne positive løsninger. Senteret er åpent fra kl. 10.00 til kl. 15.00 hver ukedag med veiledningstjeneste, sosial møteplass og datamaskiner til disposisjon.

■ Stella er et mangfoldig senter for og av kvinner hvor flere sentrale, ideelle, offentlige og private aktører samarbeider om tilbud.