Gå til sidens hovedinnhold

Her har de holdt til siden 1992. Nå må de flytte.

Idrettens Hus flytter fra nabobyen.

For abonnenter

Styret i Vestfold og Telemark idrettskrets (VTIK) har vedtatt at Idrettens Hus flytter til Kjølnes i Porsgrunn.

Etter sammenslåingen av idrettskretsene har det vært en knallhard kamp om lokaliseringen av kretskontoret. Skien og Larvik forsvant tidligere ut av kampen, før det til slutt sto mellom Porsgrunn og Sandefjord.

Nå er det altså klart at Porsgrunn skal huse idrettskretsens ansatte. Fem ansatte fra Sandefjord og fire ansatte i Skien får nå sin arbeidsplass på Kjølnes.

I Vestfold har Idrettens Hus holdt til i Bugården i Sandefjord siden 1992.

Les også

Etter 34 år ved samme arbeidsplass blir Karin sjef: – Trengte ikke betenkningstid!

Stort engasjement

Diskusjonene rundt plasseringen av «Idrettens Hus» engasjerte mange. Det førte blant annet til at tidligere styreleder Bjørn Lauritzen trakk seg i midten av november i fjor. Han var en sterk talsmann for at Sandefjord var det beste alternativet.

Også Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch engasjerte seg:

– Om vi blir valgt bort svekkes noe av vår attraksjon! Vi har lite offentlig, statlig og fylkeskommunal virksomhet i Sandefjord og vi er opptatt av å beholde alle de ulike arbeidsplassene. Samtidig er dette et stort kompetansemiljø innenfor idrett og frivillig sektor som vi gjerne vil beholde, sa ordføreren til SB på tampen av november fjor.

Les også

Elevene fikk et uvanlig oppdrag: – Alt skal veies og måles

– Porsgrunn aller best

I pressemeldingen fra VTIK om lokaliseringen heter det:

«Et enstemmig styre i Vestfold og Telemark idrettskrets (VTIK) har på styremøtet 29.04.2021 fattet vedtak om framtidig lokalisering av idrettens hus.

VTIK er ikke underlagt lov om offentlig anskaffelser, men har valgt å gjennomføre en prosess med noen av de samme markørene som vi kjenner fra offentlige innkjøp for å bevare objektivitet.

Fra prosessen startet og til i dag har fokuset vært på å innhente informasjon. I høst formaliserte vi det arbeidet gjennom en arbeidsgruppe som ble tiltrådt av to ansatterepresentanter. De første kartleggingene gjorde vi rundt lokasjoner i kommunene Sandefjord, Porsgrunn, Larvik og Skien.

LES OGSÅ: Nå blir gutta likestilt med jentene: – Handler mer om ekte følelser enn økonomi

Etter en vurdering av alternative lokaler på de fire stedene, endte vi opp med å jobbe videre med to av de; Porsgrunn og Sandefjord.

Kriteriene vi har lagt til grunn er: Økonomi, fasiliteter, utviklingsmuligheter, faglige omgivelser, attraktivitet, infrastruktur og geografisk lokalisering.

På bakgrunn av disse er både Sandefjord og Porsgrunn gode alternativer for lokalisering, men Porsgrunn (Kjølnes) peker seg ut som den aller beste.»

Kommentarer til denne saken