Gå til sidens hovedinnhold

Her har jeg har mitt eget private Bermudatriangel

Er det jordas magnetfelt, metanutslipp eller spesielle værfenomener som gjør at ting som sist ble sett på kommoden i gangen bare forsvinner i løse luften?

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Mystiske forsvinningshistorier har alltid fascinert meg. Ta Bermudatriangelet, for eksempel. Bermudatriangelet er et (åpenbart) triangelformet område i Atlanterhavet som strekker seg over 2,5 millioner kvadratkilometer mellom Florida, Puerto Rico og den bitte lille øya Bermuda.

I det enorme havområdet skulle det ifølge folkesnakket skje helt uforklarlige ting. I løpet av hundre år hadde 50 skip, 20 fly og et ukjent antall mennesker ha forsvunnet. Helt uten å gi noe lyd fra seg før de forsvant fra radaren. Området var lenge kjent som Devil's Sea, først omtalt i en artikkel i 1940. I desember 1945 fløy fem torpedobombefly fra den amerikanske marinen over triangelet. Siden har ingen sett verken flyene eller mannskapet.

Mysteriene ble verdenskjent da boka Dødens triangel kom i 1974.

Universet ordner opp

Det skjer mystiske forsvinninger hjemme hos meg hver uke. Det største som ble borte var bilen min en gang tidlig på 2000-tallet. Den viste seg å være kraftig feilparkert en dag jeg hadde veldig dårlig tid. Senere på dagen glemte jeg hele bilen og tok toget hjem. Ti dager senere fikk jeg tilfeldigvis øye på den. (Hvorfor anmeldte du det ikke til politiet, tenker du kanskje nå. Men jeg var helt overbevist om at det var selvforskyldt surriballs som mange ganger før, og hadde tillit til at universet ville ordne opp igjen.)

Siden har jeg hatt kontroll på bilen. Nå er det andre og noe mindre ting som forsvinner som om min ringe bolig var selveste Bermudatriangelet.

For å forklare de opprinnelige forsvinningene i Atlanterhavet, er det trukket fram flere mulige årsaker:

  • Jordas magnetfelt
  • Geologi- eller værfenomener
  • Metanutslipp
  • At området er veldig trafikkert

Hva skjer med termosene?

Det jeg nå lurer på er hvilke av disse årsakene som gjør seg gjeldende hos oss.

  • Kan det være jordas magnetfelt som sørger for at det ALDRI går an å finne to like sokker?
  • Er det geologiske eller værmessige forhold som gjør at telefonladerne ALDRI ligger på samme sted, og som faktisk ikke dukker opp på tre, fire dager. Og som gjør at alle telefonene må lades på en liten kjøretur i bilen?
  • Kan det være metanutslipp som gjør at sitteunderlagene og termosene ALDRI ligger i kjøkkenskuffen når timeplanen fra skolen ber oss pakke vedkubbe, pølser og varm drikke?
  • Kan det være trafikale problemer som står bak det faktum at jeg i tre uker ikke fant vaskebøtta, i én uke lette etter saltkaret og at de nye konditorfargene forsvant på vei fra kjøkkenbenken til kjøkkenskuffen?

Jeg spør mer enn denne vise kan svare. Kystvakten i USA anerkjenner de ikke Bermudatriangelet som et geografisk sted. De understreket at ingen ekstraordinære årsaker er identifisert. De mener årsakene er rent fysisk. Dessuten viser det seg at det er andre steder i verden det forsvinner enda flere skip.

Jeg tror jeg skjønner hva de mener.

«Ingen ekstraordinære årsaker identifisert».

I et mer enn gjennomsnittlig rotete hjem er det nok også helt fysiske årsaker. Som kona til faren min pleier å si det: «Hver ting må ha sin plass, vet du Marie».
Nettopp!

Kommentarer til denne saken