Gå til sidens hovedinnhold

Her holdt det på å gå skikkelig galt: – Sofaen har trolig stått for nær ovnen

Ble reddet av røykvarslere og pulverapparat.

Like før klokken 08 torsdag fikk brannvesenet melding om brann i en bolig i Holmestrand. Røykvarslerne var direktekoblet til et vaktselskap, som ringte 110 og ba om bistand.

Men da brannvesenet kom fram var brannen heldigvis slukket med pulverapparat. En sofa som sto nærme en vedovn hadde tatt fyr.

– Vår vurdering på stedet er at en sofa trolig har stått, eller ved et uhell har havnet, for nær vedovnen. Dermed har strålevarmen antent sidevangen på sofaen, sier brannmester Svein Helge Skjerdal i en uttalelse.

Han understreker at boligen hadde rikelig med røykvarslere og slokkeutstyr.

På Facebook skriver Vestfold interkommunale brannvesen at strålevarme fra ovner har ført til både personskader og branner gjennom årene. Forskriftskravet om en avstand på 60 centimeter for gamle ovner er nemlig ikke alltid nok.

– Så ha gjerne noe lenger avstand til brennbart. Det er vårt generelle råd, sier feiermester Jan Espeseth i en uttalelse.

Møbler, madrasser, gulvtepper, dyner og gardiner inneholder ofte svært brennbare materialer, som kan føre til en stor brann. Selv om det er krav til produktene som selges i Norge, er for eksempel kravene i Storbritannia mye strengere.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.