– Da jeg kom kjørende fra byen, fikk jeg se hesten galoppere ute i veien med sulkyen hengende etter seg, på veien mellom travbanen og E18, forteller en mann fra Vear, som vil være anonym, til Tønsbergs Blad.

Han forteller at hesten vekslet mellom å løpe på veien og ut på jordet på begge sider. Sulkyen ble mer og mer ødelagt.

Politiet opplyser at hesten ble tatt kontroll på litt før klokken 13 og at det skal ha blitt mindre skader blant annet på et kjøretøy. Patruljen rykket ut klokken 12.20 sammen med eieren.

– Vi avsluttet på stedet klokken ett og foretar oss ikke noe mer. Det blir ikke opprettet sak, opplyser Trond-Egil Groth, operasjonsleder i politiet.

En ambulanse ble observert på travbanen samtidig. Det er foreløpig ikke kjent hvorfor den var der.

Virket forstyrret

Vear-mannen som fulgte dramaet, forteller at det kom folk fra travbanen som forsøkte å «pakke inn» hesten med bilene sine. I tillegg stilte en lastebil seg på tvers for å stoppe hesten, men da løp den bare ut på jordet.

– Jeg kan ikke så mye om hester, men den galopperte og virket helt forstyrret, sier han, og peker på at det ikke er første gang en hest har kommet seg ut fra travbanen.


– Jeg har sett at de har gjort tiltak med gjerder. Men dette er skummelt, den kunne jo også ha møtt på fotgjengere, sier han.