– Det er helt essensielt for Slottsfjell å ha et bra hiphop-program, sier bookingsjef Toffen Gunnufsen.

Med det nyeste navnet på plakaten for årets festival, har Gunnufsen all grunn til å være fornøyd.

Stor suksess

Med over 32 millioner månedlige lyttere på Spotify og tre studioalbum bak seg, er det nå bekreftet at Gunna kommer til årets festival.

Artisten har startet det nye året med en førsteplass på Billboard 200, den offisielle albumlista i USA, med det sitt tredje album «DS4Ever». I skrivende stund er albumet inne på den tredjeplass på albumlista.

Med disse plasseringene har han fulgt opp suksessen fra 2020, da han slapp albumet «Wunna». I tillegg til suksess på albumlista har han også hatt flere singler inne på den offisielle singellista i USA, Billboard Hot 100.

28-åringen fra Georgia har samarbeidet med andre store navn i bransjen, blant annet Young Thug, Drake, Lil Uzi Vert og Travis Scott for å nevne noen.

– Vår tids popmusikk

Bookingsjef i Slottsfjellfestivalen Toffen Gunnufsen, er meget fornøyd med bookingen av hiphop-stjerna.

– Det er en musikkstil som har vært lenge, og som bare øker i popularitet. En kan si at hiphop på mange måter er vår tids popmusikk, sier Gunnufsen

Han forklarer videre at Slottsfjell er opptatt av å sette sammen et godt tilbud som appellerer til flere aldersgrupper.

– Det må være variert, og speile den smeltedigelen som dagens musikkscene utgjør. Samtidig er jo dagens rapmusikk veldig variert også, med alt fra det virkelig hardtslående til det helt melodiøse. Begge deler kan du oppleve på Slottsfjell.

Flere navn er bekreftet til årets festival, og noen av de store trekkplastrene er Karpe, Måneskin, Honningbarna, Dagny og Lewis Capaldi. Gunnufsen kan fortelle at det i løpet av uken vil bli sluppet flere hiphop-navn som blir å se under årets festival.

Tynnes ut

Festivalen går av stabelen midt i fellesferien, og datoene er 13.- og 14. juli, og Gunnufsen er meget fornøyd med billettsalget så langt.

– Vi har solgt veldig godt, så det begynner allerede å tynnes med festivalpass. Vi ligger vel alt der vi regnet med at vi skulle være i mai.