Gå til sidens hovedinnhold

Historisk fotballmøte lar vente på seg

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når 3. divisjonsklubbene Flint og FK Eik-Tønsberg møtes, blir det skrevet norsk fotballhistorie. Som kjent er John Arne Riise trener for Flint. Han har vunnet finalen i Champions League med Liverpool. FK Eik-Tønsbergs trener er ikke noe dårligere. Ronny Johnsen har nemlig også vunnet finalen i Champions League, med Manchester United. Serieoppgjøret mellom de to klubbene kommer til å bli en lekkerbisken, nettopp på grunn av de to trenerne. Tror en del del av norsk sportspresse vil være på plass når den tid kommer.

Men akk og ve. NÅR settes fotballen fra 3. divisjon og nedover i gang? Myndighetene har sagt tidligst 1. september. Merkelig nok. For det finnes overhodet ingen saklig grunn til ikke å sette i gang fotballen i de lavere divisjoner. I de fleste tilfellene kommer det ikke så mye som 200 tilskuere på kampene heller. Hvis helsemyndighetenes argument er smittefaren, så godtar iallfall ikke undertegnede dette argumentet. Det er ikke farligere å spille fotball i lavere divisjoner enn å sitte tett i tett på restauranter. Snarere tvert imot.

Nå har Norges Fotballforbund sagt at det i år skal spilles kun enkeltserie i de lavere divisjoner. Men da MÅ man snart komme i gang. Hvis ikke rekker man ikke det en gang. Man må jo huske på at spillere på det nivået slett ikke lever av fotballen. men har jobb og kanskje studier eller skolegang å passe. Da blir det umulig å spille hverdagskamper, som man gjør det i de tre øverste divisjonene.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.