40 dager. Det er det magiske tallet som symboliserer at det er førti dager igjen til fødsel denne onsdagen, ja og at man offisielt kan kalle seg høygravid. Det kan jeg godt merke på kroppen nå. Det er midt i juli og gradestokken bikker opp mot 30 grader i disse dager. Denne sommeren ser allerede ut til at blir helt fantastisk. Ikke bare nydelig vær, men også det nye familietilskuddet som vi venter i slutten av juli.

Men det å være høygravid i varmen er ingen lek. Allerede i forrige uke sluttet jeg å sove godt om nettene, jeg som alltid sovner først og våkner sist etter mange timers «sovekoma». Så nå innebærer nettene mine svettetokter og tissepauser – hurra! Ikke bare det, men hverdagsstresset fortsetter jo å levere et par uker til. Ikke før i starten av juli går jeg ut i permisjon. Det er forunderlig at jeg ennå klarer å gjøre noe som helst, så stor magen har blitt.

Og vet dere hva det verste av alt er? Jeg skulle ønske jeg kunne skylde på gravidehukommelsen (men dette repeterer seg årlig), men ikke før for et par dager siden skiftet jeg til sommerdekk. DET kan man kalle "walk of shame", når man i midten av juli leverer fra seg bilen til hjulskift, måneder etter alle andre.

Når det kommer til kjøkkenoppussingen, er den så å si over og vi elsker hverdagen nå som det aller største arbeidet er gjort. Men nå gjenstår det jo selvfølgelig bare hundrevis av små ting igjen. Midt i dette hverdagsstresset har jeg derfor laget meg en liste over alt jeg har å gjøre igjen før fødsel:

  1. Jeg må vaske alle babyklærne. En ting skjønner jeg ikke – hvorfor holder ikke den vasken som gjøres av klærne før de kommer i butikken? Det hadde vært så mye enklere dersom klærne som var i butikken slapp å vaskes før bruk. (Jeg må innrømme at jeg sjeldent har vasket et plagg fra butikken før jeg selv har brukt det, men med babyer skal man jo passe litt ekstra på).
  2. Jeg må pakke en fødebag til både meg og den lille pjokken i magen. Selv om det finnes hundrevis av lister på nett, blir jeg ikke klok på hva jeg skal ta med meg. Helt ærlig tror jeg det holder å møte opp med meg selv og kanskje ett skift. Men jeg kjenner meg selv rett og kommer derfor til å ta med meg både kamera, datamaskin og skift nok til en uke.
  3. Jeg må skrive et fødebrev. Vet noen i det hele tatt hva det innebærer? Det er tydeligvis et brev som gis til jordmor på sykehuset der man beskriver hvordan man selv er under smerte, hvordan man ønsker at andre skal behandle deg og hvordan fødselens gang skal være. Jeg har en liten mistanke om at dette punktet på må-gjøre-lista mi kommer til å glemmes.
  4. Alle dører og lister må males. Vi valgte selvfølgelig fargen «dempet sort», noe som vil si at vi må være ganske nøye for å få dørene pene med svartmaling. Jeg skulle ønske noen advarte meg om å pusse opp alle kriker og kroker i huset rett før fødsel (selv om vi faktisk begynte tidlig i vår).

Så da var det dags for å sette i gang. Å nei da! Jeg har jo eksamen i morgen, så nå må jeg nesten begynne å øve litt til den også. Lykke til – til meg selv og alle andre vordende mødre i sommertørka.