Det er fremdeles lokalvalget i 2015 som er tema, noe jeg vil tro TBs lesere er rimelig lei av å høre om. Og for å sitere en profilert SP-politiker: «Duvet ikke hva du snakker om!»

Det er smigrende at Velde gir meg æren (eller skylden) for at MDG valgte høyresiden ettervalget, men det var altså flere voksne med på den avgjørelsen.

At veivalget falt mange tungt for brystet er kjent, og det har Velde helt rett i, men det sier bare jo hvor hul MDGs såkalte blokkuavhengighet viste seg å være. Det var flere velgere som kjøpte MDGs mantra om uavhengighet av tradisjonelle partilinjer, og som ble skuffet da det viste seg at de de valgte venstresiden i de fleste kommuner. Men det var unntak, som i Tønsberg. Her gikk lokal venstreside nesten av hengslene, et politisk bakholdsangrep av denne typen skulle man ha seg frabedt. Folk meldte seg ut av lokalpartiet med full pressedekning og det var et salig bråk i en periode. Og det roet seg vel aldri helt, noe Veldes evige korstog er et eksempel på.

Med fare for å gjenta meg selv, forholdene i MDG ble uutholdelige og jeg takket for meg. Velde hevder til stadighet at jeg gikk fra å være grønn til å skifte syn for så å bli blå igjen. Men dette er ikke korrekt, jeg stemte med venstresiden i mange saker, særlig når det gjaldt bevaring. Så at jeg skiftet syn er total skivebom.

Men nå må det være nok om dette. Jeg har erkjent min politiske blunder, og det må det være lov å gjøre uten å skape politikerforakt, som er Veldes kjepphest.

I lys av kaoset som har utspilt seg i AP, kan man lure på hvorfor man i det hele tatt søkerpolitiske verv, og da særlig unge kvinner. Ser man bort fra tafse-aspektet, fins det bedrevitere og sannhetsvoktere med lang fartstid som bruker hersketeknikker for alt det er verdt. I den hensikt å trykke noen ned, samt å befeste egen posisjon så lenge det går. Slik Velde gjør i fullt monn: «I likhet med mange andre reagerte jeg på Kjølners naive forsøk på ansvarsfraskrivelse …» Dette er klassisk, high-and-mighty hersketeknikk, jeg har ikke fraskrevet meg noe ansvar, bare påpekt at ansvaret lå hos flere. Og hvem har oppskriften på hva som er naivt? Per Velde? Var det lokale partifeller i Rødt som reagerte, kan det vel ikke være snakk om det helt store ramaskriket. (Beklager, men å ty til litt hersketeknikk ble uimotståelig her …)

Jeg vil hevde at det er Velde som er naiv dersom han virkelig tror at historien rundt MDG ettervalget i 2015 utspant seg slik han framstiller den. Jeg våger også påstå at han framstiller den akkurat slik at den passer inn i hans agenda, som er å ramme den andre siden av den politiske fargeskalaen for enhver pris. Og apropos politikerforakt: Er det noe folk virkelig er møkk lei av, meg selv inkludert, er det slike politikere, uansett hvilken side de kommer fra. Og mer alvorlig: dersom folk flest etter hvert ikke orker å forholde seg til politikk på grunn av evig skittkasting fløyene imellom, har vi som demokrati et stort problem.

Jeg har gjort meg mange erfaringer i politikken, en av dem er å se når hersketeknikkene hentes fram. Gubbeveldet eksisterer i beste velgående, dessverre. Så jeg ønsker meg en ny type politiker, men er antakelig naiv.