Hjemseng brygge

Øyvind Løken mener det er noe som skurrer i Hjemseng-saken.

Øyvind Løken mener det er noe som skurrer i Hjemseng-saken. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Utbyggingsplanene forteller meg at her skal det peles, spuntes, mudres, graves, fylles og planeres. Strandlinjer skal strammes opp og brygger, veier og plasser skal bygges. Vann, avløp og annen infrastruktur skal etableres, og blokkbebyggelse oppføres.

Det er ingen tvil om at utbyggingen vil føre til store endringer i naturmiljøet, til vanns og til lands, for alltid. Enda et strandområde bygges ned. Et viktig naturområde ødelegges på bekostning av det biologiske mangfoldet og et viktig oppvekstområde for mange arter, på bekostning av et fint naturområde som kan bli til noe enda finere, noe lik Kilen og Ilene i Tønsberg, på bekostning av kommunens aller største attraksjon, et landskap bestående av marker, skog og åser i nærhet til sjøen, en attraksjon som trekker folk fra fjern og nær for å bo og arbeide, og kanskje bare for å bo, for så å langpendle til arbeid. For med digitalt hjemmekontor, en times dobbeltsporet arbeidsvei til hovedstaden og mulighet for å nyte aftensolen med føttene nær sagt i vannkanten, kan dette være et aktuelt alternativ for mange.

Når profilerte debattanter, i denne sammenhengen representert ved Erling Dokk Holm, uttaler seg, ja da er det god grunn til å følge nøye med. For de nyter stor respekt for sine meninger, selv om noe skulle skurre i deres argumentasjon. For skurre gjør det når han uttaler seg i Tønsbergs Blad om utbyggingsplanene på Hjemseng. Her legger han til grunn framtidsperspektiver for kommunen, for befolkningen, næringslivet osv. Videre fremhever han utbyggingsplanenes arkitektoniske kvaliteter.

Det hele høres tilforlatelig ut, men kan det rettferdiggjøre en fortsatt nedbygging og omdisponering av viktige strandområder, våtmarker og grunnvannsområder? Kan det forsvare en utbygging som forutsetter bruk og omdisponering av arealer utenfor selve utbyggingsområdet? Kan det forsvare den massive utnyttelsen som er foreslått i planene, på bekostning av fasiliteter knyttet til opplevelse og rekreasjon for Nøttlendinger flest, spesielt fasiliteter knyttet til sjø og båtliv?

Har Erling Dokk Holms betraktninger i det hele tatt noe med realiseringen av dette enkeltprosjektet å gjøre? Rettferdiggjør det en utbygging nettopp her på Hjemseng, i det omfang som framgår av forslag til bebyggelsesplan?

Her er det noe som skurrer!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.