Fiberkabelutbygging i stampe: Vil ha en løsning

Hit men ikke lenger: I Hof kan det bli med byggetrinn en om ikke man finner en løsning på planene for trinn 2 av fiberkabelutbyggingen i Hof.foto: Viken Fiber

Hit men ikke lenger: I Hof kan det bli med byggetrinn en om ikke man finner en løsning på planene for trinn 2 av fiberkabelutbyggingen i Hof.foto: Viken Fiber

Artikkelen er over 3 år gammel

Viken Fiber jobber med å finne ut hva de kan gjøre for å finne en løsning på manglende oppslutning på trinn 2 i Hof.

DEL

(Jarlsberg Avis) Som Jarlsberg Avis skrev tirsdag, er det fare for at det blir full stopp i utbyggingen av fiberkabel trinn 2 i Hof.

Det mangler om lag 40 abonnenter for å få realisert prosjektet.

Jobber på spreng

– Vi jobber nå med å se på hvor mye av kostnadene som mangler i prosjektet. Det kan være en løsning å beskjære området som skal bygges ut noe. Da slipper man å grave så langt.

Det er en del å spare på å slippe de som bor helt ut på tuppene av prosjektet, forteller Bernt Otto Follestad, forretningsutvikler i Viken Fiber. Han forteller at de beregningene ikke er helt klare ennå. De trenger noe dager til på å gjøre beregningene.

Må finne en løsning

Det finnes flere alternativer for hvordan man kan løse problemene. En mulighet, ifølge Follestad, er å se på om det går an å bygge ut med de abonnentene som ha tegnet seg nå. Er det mulig? Han sier han også må se på om kommunen har noe midler de kan bidra med.

– Et annet alternativ kan være å se om det er mulig å finne en billigere graver. Det kan også være en mulighet at noen ønsker å ta en del av gravingen selv. Det er mulig for folk å bidra med graving på dugnad, avslutter han.

Til uken skal de ha noen tall på bordet.

Artikkeltags