Gå til sidens hovedinnhold

Lensmannen: – Han er en venn av foreldrene Foreldrene: – Vi aner ikke hvem han er

Artikkelen er over 8 år gammel

HOF: Politiet anså saken som oppklart da mannen ringte og sa at han kjente familien til de to 14-åringene han jaget i tre kvarter i Hof.

Men foreldrene aner ikke hvem mannen er.

– Det er mange som har reagert. Dette henger ikke på greip i det hele tatt, sier Annelise Haugen, mor til Kevin Fjellheim Haugen (14).

Sent mandag kveld ble Kevin og hans kamerat Sindre Nordheim Bjerke (14) jaget av en ukjent mann. Jakten varte, ifølge guttene, i nærmere tre kvarter.

– Det var 45 minutter med helvete, fortalte guttene til tb.no.

Leste at saken var oppklart

I helgen leste Kevin på tb.no at lensmann Hans Petter Gulliksen ved Indre Vestfold lensmannskontor anså saken som oppklart. Det skjedde etter at mannen som jaget dem både med bil og til fots, ringte operasjonssentralen etter å ha lest om saken i avisen.

Foreldrene og guttene reagerer på flere punkter i forklaringen som lensmann Gulliksen ga til avisen:

■ Mannen trodde guttene lusket rundt og skulle utføre hærverk. Han turte ikke å gå ut av bilen, så han kjørte derfor dem.

Guttene har en annen versjon av hendelsen: De sto på Hof-sletta og ventet på å bli hentet av foreldrene da mannen kom kjørende fort mot dem, bråstanset og gikk ut av bilen og løp etter Sindre bortover Hof-sletta. Mannen ga opp jakten til fots og vendte tilbake til bilen på Statoil-stasjonen. Like etterpå kjørte han ut på Hof-sletta der han lyste etter guttene med lommelykt i grøftekanten fra bilsetet.

– Politiet lettlurte

■ Mannen har snakket med guttene. Problemet er løst.

Kevin sier imidlertid at han ikke har snakket med mannen.

– Han har sendt sms-er til Sindre. Det viste seg at Sindre vet hvem det er, men han kjenner ham ikke, sier han.

■ Mannen ringte operasjonssentralen og forklarte at han ikke hadde onde hensikter.

– Det er det vi legger til grunn. Han er jo også en venn av foreldrene, sa Gulliksen.

Guttenes foreldre avviser dette. Ingen av dem kjenner igjen mannen i slutten av 20-årene, som de nå har sett bilder av på Facebook.

– Jeg tenker at politiet må være veldig lettlurte. Det virker ikke som de har spurt mannen om noen ting, sier Annelise Haugen.

– Litt for lettvint

– Jeg synes dette var litt for lettvint av politiet. Du jager ikke noen i 30–40 minutter på den måten, sier Kevins pappa Odd Jarle Fjellheim.

Tb.no har tidligere intervjuet nestlederen ved Statoil-stasjonen som fortalte at overvåkingskameraene bekreftet flere deler av guttenes historie. Blant annet at mannen stanset jakten på dem da det kom andre kjøretøyer, for så å fortsette når kysten igjen var klar.

– Hvis han trodde guttene skulle gjøre hærverk, hvorfor stakk han da av når det for eksempel kom inn en moped på stasjonen. Og hvorfor fulgte han etter dem i 45 minutter, spør Kevins mamma Annelise Haugen kritisk.

– Burde fått en advarsel

Sindres mor, Linda Bjerke, er like kritisk til politiets arbeid.

– Jeg har aldri hørt navnet på den mannen før nå. Man holder ikke på slik dersom man tror det dreier seg om hærverk. Da burde han ringt politiet i stedet for å ta saken i egne hender, sier Bjerke.

Hun mener mannen burde vært gitt en kraftig advarsel.

Flere jenter skremt

Flere unge forteller til tb.no at de ble forfulgt av den samme bilen samme kveld. 15 år gamle Malin Haraldsen fra Hof forteller at bilen fulgte etter henne og en venninne da de gikk hjem i 22-tiden samme kveld. Han oppførte seg slik at jentene ble redde og la på sprang.

– Jeg var så redd da jeg kom hjem og var alene, at jeg ringte kjæresten min, forteller Malin.

En 18 år gammel jente fra Hof ønsker ikke å ha navnet sitt på trykk. Hun forteller at bilen fulgte etter henne etter at hun hadde fylt bensin på Statoil mellom klokken 21 og 22 samme kveld.

– Jeg ville ikke stoppe bilen da jeg kom hjem. Jeg var redd han skulle se hvor jeg bor. På bensinstasjonen ble jeg så redd at jeg ikke turde fylle ferdig, forteller hun.

Hans Petter Gulliksen sier til tb.no at saken er avsluttet.

– Denne saken er død for oss. Vi gjør ikke noe mer med dette, sier Gulliksen.

Kommentarer til denne saken