Ny bilteknologi varslet politiet om ulykke

Artikkelen er over 2 år gammel

Da bilen kolliderte, meldte den automatisk fra til bilfabrikkens kontaktsenter, som igjen varslet politiet.

DEL

Det er Vestfold-politiet som på Twitter forteller om hendelsen ved steinbruddet på Goverud, ved Hvittingfossveien i Hof.

– Vi fikk telefon fra BMW callsenter om at det var utløst kollisjonsalarm fra en bil. Callsenteret hadde nøyaktig posisjon, men fikk ikke kontakt med bilfører. En patrulje ble derfor sendt til stedet.

Da patruljen kom fram viste det seg at BMW-en riktignok hadde vært innblandet i en ulykke, men at det bare var en mindre kollisjon med materielle skader – ingen personer hadde kommet til skade.

LES OGSÅ (+): Fikk diesel fra bensinpumpa

Derfor ble det ingen politisak av hendelsen, og de involverte bilførerne kunne fylle ut skademeldingsskjemaet i ro og mak.

BMW er ett av flere bilmerker som har denne teknologien innebygget i sine modeller. Den fungerer slik at en føler merker at det har skjedd for eksempel en kollisjon. Dermed går det automatisk en melding til kontaktsenteret, som ved hjelp av GPS kan «se» hvor bilen befinner seg. Samtidig forsøker operatører der å kontakte bilføreren, som eventuelt selv kan deaktivere alarmen. Om det ikke oppnås kontakt med bilføreren, er standard prosedyre at politiet skal kontaktes, slik som i dette tilfellet.

LES OGSÅ: Holdt 90 km/t i 60-sona, det blir en stund til neste gang

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.