– Øy, kjør litt lenger fram a ...

I 40 år har Bjørn Inge Elverum (60) vært opptatt av fjernstyrte båter, fly og helikoptre. I de siste tre årene er det imidlertid fjernstyrte trailere som har vært lidenskapen hans. (Se video av moroa lenger ned i saken)

– Det er ikke bare kjøringen jeg liker. Det er utfordrende å få elektronikken til å fungere på trailerne. Det er mye jobb. Jeg bygger biler både til meg selv og andre. Jeg bygger 5-6 timer hver dag, forteller han.

 

Motivlakkert

Mercedesen hans er lakkert med motiv fra Istid-filmen. Det er flere titalls små lys rundt om på semitraileren. Detaljene er mange, og imponerende. Sjåføren inne i bilen har til og med lys i dashbordet. 60-åringen har brukt rundt 30.000 kroner på traileren.

 

– Det er mye pirk for å få alt til å fungere, sier han og smiler.

Han bor i Åmot i Modum kommune, men tar turen hver fjortende dag til Vestfold RC Truckers i Holmestrand for å leke, «ljuge» og skravle.

– Det er bra miljø her, sier han mens han styrer traileren sin rundt på de smale veiene som er snekret opp i klubblokalet.

På nedsiden av «hovedveien» ligger det et sandtak. Der har en lastebil fått trøbbel med en henger. En bergingsbil er på saken. Her tar man leken på alvor.

 

Store kjøretøy - lite format

Vestfold RC Truckers har eksistert i sin nåværende form i ett år. Stort sett består klubbmedlemmene av voksne menn. Men et par damer og noen ivrige barn er også å se. De har klubblokalet åpent hver onsdag og annenhver helg. Her finnes trailere, trucker, hjullastere, bergingsbiler og gravemaskiner. Prisene på doningene varierer fra noen tusenlapper og opp til et sekssifret beløp. Valget er ditt.

Stein Ivar Søvdsnes (30) bor i Østfold og reiser ukentlig til Holmestrand for å leke. Han har med seg en stilig Volvo med 12 lykter i front. Det høres musikk fra traileren.

– Det er en morsom og koselig hobby. Det er et lite stereoanlegg montert på bilen, forteller han.

Han er konsentrert.

– Øy, kjør litt lenger fram a ..., sier Stein Ivar, og skuler bort på en kar som har parkert feil.

LES OGSÅ: Sladder med radiostyrte biler

På tur

Klubben reiser også på turer for å besøke likesinnede rundt om i landet. Til våren er planen at klubbmedlemmene tar med seg lekene sine til Danmark for å besøke en klubb der.

For tiden bygges det nye veier i det gamle hønsehuset på fjellet i Holmestrand. Og blir man lei av å styre biler, så kan man ta en kopp kaffe, eller kjøpe seg noe mat i kiosken. Per dags dato det rundt 20 aktive medlemmer. Både fra Vestfold, Østfold, Buskerud og Telemark.

– Det er topp miljø her. Alle som vil er velkomne, forteller nestleder i klubben Tom K. Lofsberg (44).

SE VIDEO: Her lekes det!

Voksne leker med biler