Et steg nærmere Thomas Bache Gabrielsens plass

Slik ser Dronninga landskap for seg at Thomas Bache Gabrielsens plass i Holmestrand kan bli seende ut. Illustrasjon: Dronninga landskap

Slik ser Dronninga landskap for seg at Thomas Bache Gabrielsens plass i Holmestrand kan bli seende ut. Illustrasjon: Dronninga landskap

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

HOLMESTRAND: Holmestrand bystyre sa onsdag ja til å fortsette arbeidet med Thomas Bache Gabrielsens plass.

DEL

– Det ble så vidt jeg vet enstemmig vedtatt, sier lederen for utvalg for regulering og kommunalteknikk i Holmestrand kommune, Jan Morgan Gregersen (Ap).

Saken hadde allerede vært gjennom utvalget, og det sto på bystyret om det ville fortsette prosjekteringen av Thomas Bache Gabrielsens plass.

Rotete

Plassen oppleves ifølge saksutredningen i dag som rotete. Håpet er at ved opprustningen, skal byen få et vakrere ansikt mot sjøen, og at byen får et hyggelig hverdagstorg.

– Ikke bygging ennå

Utvalgsleder Jan Morgan Gregersen sier at vedtaket ikke betyr at man begynner å bygge.

– Byggestart er mye lenger frem i tid, sier han.

– Finansieringen er heller ikke på plass. Det man vedtar nå er videre utredning om plassen.


Gregersen mener det er viktig å få et regnskap som viser hvor mye kommunen skal bidra med og hvor mye gårdeierne må spytte inn.

BLEST-kroner

Finansieringen av prosjektet kommer på politikernes bord senere. Holmestrand kommune ble i juni 2008 tildelt en million kroner i såkalte BLEST-midler (Husbankens program for Bolyst og engasjement i småbyer og tettsteder). De pengene tærer nå kommunen på i prosjektplanleggingen.

Plassen er kostnadsberegnet til 8,2 millioner, inkludert prosjektering og konkurranse.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags