(Østlands-Posten)

Flere husstander ble lagt mørke tirsdag kveld. Ifølge Skagerak Energis avbruddskart, gjelder det områdene Stavern, Larvik, Kvelde, Holmestrand og Eidsfoss.

Hardest rammet var Holmestrand, hvor 1.929 kunder var uten strøm. Strømbruddet oppsto der klokken 21.17. I Larvik var 556 boliger uten strøm i området Tvedalen, Helgeroa og området ut mot Nevlunghavn, mens bare 29 husstander i Hof var mørklagte klokken 21.47. I Hof oppsto feilen like etter klokken 18, og omfattet først rundt 200 kunder. I Larvik skjedde bruddet klokken 21.07.

Onsdag morgen var det kun 6 husstander som ikke hadde fått strømmen tilbake.

– Det er vinden som er årsaken. I Hof er det et tre som har veltet. Vi er i gang med feilsøking på alle stedene, sier Ruhne Nilssen i Skagerak Energi.

Det er fire ulike høyspentfeil som er årsaken til avbruddene i Vestfold klokken 21.55.

LES OGSÅ: Forhandlingene førte ikke fram. Nå lufter ordførerne i nordfylket frustrasjonen (+)

Vanskelige forhold for feilsøking

– Vi har mannskaper ute på feilsøking alle stedene. Men det er vanskelige forhold om vi må befare linjer ute i skogen under forholdene som råder nå. Det er mørkt og blåser kraftig. Vi ser det som mest sannsynlig at det er trær som har bukket under for vinden alle stedene, sier Nilssen.

Tønsberg, Re, Sandefjord og Svarstad var først ikke berørt. I Skien var 311 boliger berørte, samt 229 i Bamble.

Det er vanskelig å forutsi hvor lang tid det kan ta å rette feilene.

– Guttene som er ute i felten nå har en strevsom jobb, men gjør så godt de kan for å få strømmen tilbake så raskt som mulig, sier Nilssen.