– Det første jeg tenkte da jeg hørte om togulykken var at jeg håper skadeomfanget ikke er stort. Men da jeg så de første bildene fra stedet, så fortalte jo de sitt. Mine tanker går først og fremst til de involverte i ulykken, sier en nedstemt samferdselsminister.

Hun fikk nyheten om togulykken på vei til Stortingets spørretime, der hun skulle svare på spørsmål om elgpåkjørsler i Hedmark.

– Det var vanskelig å konsentrere seg om det, innrømmer hun.

LES OGSÅ:
Toget filmet sitt eget krasj

Vet ikke hva slags konsekvenser

Hun synes det som er skjedd er trist for både de som er skadet og alle som har jobbet med å få en ny togstandard på Vestfoldbanen. Hun vet foreløpig ikke hva slags konsekvenser ulykken vil få med tanke på innsettelsen av de nye togsettene på Østlandet.

– Hvordan departementet eventuelt skal følge opp hendelsen kan jeg ikke svare nærmere på før vi vet årsaksforholdene og skadeomfanget. Nå er det viktig at politiet og Havarikommisjonen får ro til det arbeidet de skal gjøre, sier hun.

Fem personer ble skadet i avsporingen som skjedde onsdag formiddag sør for Holmestrand.

LES OGSÅ: Tog sporet av, fem skadet

Skulle vært på skinner 29. februar

NSB har inntil videre avsluttet all testkjøring med det nye togsettet av typen Stadler Flirt. Etter planen skulle togsettet inn på skinnene på strekningen Skien-Lillehammer 29. februar i år. Samtidig konkluderer NSB med at det er viktig og riktig å testkjøre nye togsett.

SE BILDER FRA ULYKKESSTEDET

– Vårt fokus er kundens trygghet og sikkerhet. Det er viktig å få fram at dette var testkjøring, sier Håkon Myhre, kommunikasjonsrådgiver i NSB til NTB.

Kleppa synes det er leit at togsatsingen får et tilbakeslag.

– Jeg og mange med meg hadde sett frem til å få disse togene på skinner, slik at det ble bedre komfort for passasjerene og bedre kapasitet. Vi må nå avvente hva etterforskningen vil vise, sier hun.

Hun skjønner at NSB har valgt å avbryte testingen.

– Jeg har stor forståelse for at NSB har innstilt all testkjøringen. Ulykken kan bety forsinkelser med innsettelsen av de nye togene, sier Kleppa.

SE HELIKOPTERVIDEO FRA ULYKKEN UNDER: