Gå til sidens hovedinnhold

Leter etter årsaken til togulykken

Artikkelen er over 9 år gammel

HOLMESTRAND: Ulykkesstedet blir nå undersøkt for å finne årsaken til avsporingen.

Mannskap fra NSB og Stadler, som har levert togsettet, undersøker ved 12.30-tiden togsporet i søken etter hvorfor ulykken skjedde.

– Vi har sperret av området, og vi sikrer nå togsettet. Vi sikrer trafoer og batterier inne i toget og det er også oljetanker på taket. Sikkerheten er ivaretatt ved at vi har lagt jordingskabler i begge ender og har tatt strømmen i banen. Men vi er redd for at deler av toget ligger på vippen og skal bevege seg, sier fagleder i Vestfold Interkommunale Brannvesen, Jarle Steinnes.

SE BILDESERIE FRA ULYKKEN HER

Brannvesenet har gjennomsøkt vognene, og en hundepatrulje har søkt etter eventuelt andre skadde blant vrakrestene og i terrenget rundt ulykken.

Ifølge vår reporter begynner det å bli færre hjelpemannskaper på plassen nå. Litt før klokken 13 opplyser politiet at redningsaksjonen er avsluttet og at etterforskningen starter.

LES OGSÅ: Tog har kollidert i fjellvegg

– Politiet har tre kriminalteknikere på stedet og Statens Havarikommisjon for transport er også på stedet, opplyser operasjonsleder Åge Haakonsen ved Vestfold politidistrikt.

Fem personer er bekreftet skadd i ulykken, én alvorlig.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.