Gå til sidens hovedinnhold

Toget filmet sitt eget krasj

Artikkelen er over 9 år gammel

HOLMESTRAND: Flere videokameraer som var installert i ulykkestoget kan gi svar på hvorfor det gikk så forferdelig galt onsdag.

– Det var et videokamera i fronten av toget og kameraer inne i hver vogn, forteller havariinspektør Johan Sverre Johansen i Havarikommisjonen til tb.no.

Fem personer fra Havarikommisjonen er nå i full gang på ulykkesstedet. De jobber med ulike oppgaver. Noen tar seg av samtaler med de involverte i ulykken og andre fokuserer på det tekniske. Men det trengs en ekspert for å få ut videomateriale fra togvraket.

– Det kommer en ekspert fra Finland hit i morgen for å undersøke videomateriale, forklarer Johansen.

LES OGSÅ: Lokfører (56) ble kastet gjennom rute da toget sporet av

Foreløpig ingen feil funnet

Fem personer ble skadet i avsporingen, men ingen er livstruende skadet. Toget var på en testtur på Vestfoldbanen og sporet av sør for Holmestrand onsdag formiddag. Forløpig har ikke Johansen og hans kolleger funnet noen feil på stedet.

– Vi har foreløpig ikke funnet feil på verken togskinnene eller toget. Men det er tidlig i etterforskningen, understreker han.

– Vet dere hvor stor hastighet toget holdt på ulykkesstedet?

– Vi skal innhente info om dette. Kanskje i løpet av natten. Men toget holdt nok rundt 120 km/t rett før ulykkesstedet. Men helt sikre er vi ikke ennå, sier han.

SE BILDESERIE FRA ULYKKEN HER

LES OGSÅ: – En forferdelig trist dag for NSB

Arbeider utover natten

Arbeidet med å finne hva som er årsaken til ulykken fortsetter med full styrke utover kvelden og natten.

– Vi setter nå opp flombelysning og det begynner å roe seg med skuelystne her ute nå. Det gjør at vi får ro til å gjøre jobben vår.

Johansen har jobbet 11 år i Havarikommisjonen og har aldri sett slike skader.

– Dette er de verste skaden jeg har sett på et persontogsett. Det er store skader på togsettet, sier havariinspektør Johan Sverre Johansen til tb.no.

SE TB.NOS VIDEO FRA DEN DRAMATISKE ULYKKEN UNDER:

 

Kommentarer til denne saken