Gå til sidens hovedinnhold

Navnene på de omkomne frigitt

Artikkelen er over 4 år gammel

Det var 47 år gamle Tom Håvard Kolstad og 48 år gamle Morten Rekstad, begge fra Holmestrand, som omkom under flyulykken i Holmestrand tirsdag.

(Jarlsberg Avis)

Det er politiet i Vestfold som nå går ut med navnene på de to som omkom, i samråd med de to mennenes nærmeste familier. Etter ønsker fra familien blir det ikke offentliggjort noen bilder av de to.

Begge var utdannede piloter og har tidligere jobbet i samme flyselskap, og var erfarne flyvere på litt større typer fly. Kolstad jobbet fortsatt i dette selskapet.

Ingen av de to eide flyet som tirsdag styrtet på et jorde ved Ekeberg skole i Holmestrand, etter å ha tatt av fra Torp ti minutter tidligere. Flyet var av typen Pitts.

Morten Rekstad har i flere år vært svært aktiv i Gullhaug IL, og var leder i idrettslaget. Han har vært primus motor for mye av det som har skjedd i lokalsamfunnet, blant annet en pådriver for den nye flerbrukshallen som snart skal bygges.

Kolstad etterlater seg samboer og barn mens Rekstad etterlater seg kone og barn.

Statens havarikommisjon arbeider nå med å kartlegge årsaken til ulykken.

Politiadvokat Lene Skeistrand hos politiet i Vestfold oppfordrer vitner som politiet ikke allerede har snakket med, om å ta kontakt. Politiet ønsker at folk som eventuelt sitter på et filmopptak av flyet, etter at det tok av fra Torp, melder seg.

Saken oppdateres

LES OGSÅ:

Kommunen offentliggjorde navn på omkommet etter flystyrten

– Dette er en ulykke som preger lokalsamfunnet

Holdt åpent hus for den ene omkomne i flystyrten