Gå til sidens hovedinnhold

Hør på Sigurd, snakk med han!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Retten til tilstrekkelig hjelp for å kunne bli boende i egen bolig står svært sterkt i Norge. Det er ikke lov å skule til økonomiske hensyn for å tvinge noen til å flytte. Sigurd Tennøe Andersen har rett til forsvarlig helsetilbud i egen bolig. Framfor alt er han et voksent menneske som skal tas på alvor. Han skal ha rett til å medvirke i å finne den beste løsningen – det er jo hans liv. Det er ikke medvirkning når kommunen møter med to advokater og budskapet er: Du må flytte, hvis ikke så reduserer vi tilbudet der du bor slik, at det blir så dårlig at du nok velger å flytte likevel.

Les også

Sigurd (42) er pleietrengende og vil ikke flytte. Nå får han massiv støtte: – Det føles helt fantastisk, jeg håper det kan påvirke kommunen

Tønsberg SV diskuterte Sigurds sak på styremøte søndag kveld, og vi ble enige om å gi en tydelig beskjed til Tønsberg kommune om å finne en løsning for Sigurd som han også kan føle seg trygg og fornøyd med, og som gir han mulighet til et meningsfylt liv.

Les også

Fastlegen til pleietrengende Sigurd (42): – Uten opplæring vil livstruende situasjoner regelmessig kunne oppstå

Tønsbergs Blad har i flere artikler de siste dagene skrevet om Sigurd Tennøe Andersen som mener at han blir straffet av kommunene, fordi han ikke har villet akseptere et tilbud om å flytte fra boligen han bor i til en annen bolig med service i kommunal regi. Sigurd er sterkt funksjonshemmet og trenger mye hjelp for å kunne fungere godt, og for å kunne være trygg og sikker helsemessig.

Kommentarer til denne saken