Brede glis

Sist helg gjorde Ole Jensen fra Nøtterøy rent bord på Amcar-treffet i Oslo. Og Kristi himmelfartsdag vant han veteranvogntreffet i Borre. Hans 57 år gamle Buick Skylark er restaurert for over én million kroner. Bare lakkeringsjobben kom på 200.000 kroner. Foto: Peder Gjersøe

Sist helg gjorde Ole Jensen fra Nøtterøy rent bord på Amcar-treffet i Oslo. Og Kristi himmelfartsdag vant han veteranvogntreffet i Borre. Hans 57 år gamle Buick Skylark er restaurert for over én million kroner. Bare lakkeringsjobben kom på 200.000 kroner. Foto: Peder Gjersøe

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

HORTEN: En lavfrekvent brumming, som om selveste Katla bygger opp til utbrudd. Deretter en så vidt hørbar visling. Velkommen til veteranbiltreff.

DEL

Han begynner å bli vant med å vinne priser, Ole Jensen fra Nøtterøy. Det er han som har satt seg inn i sin Buick Skylark, en himmelblå, smertefullt vakkert restaurert 1953-modell, til den nette verdi av tre millioner kroner.

Men det er en pris som bare blir teoretisk, både fordi den bare oppnås i hjemlandet USA, og fordi Ole Jensen ikke har noen planer om å selge skjønnheten sin.

– Alt er originalt, forteller Jensen, og trykker på knappen som hydraulisk hever siderutene.

Det låter som om Bastøfergen hever kjørelemmen.

Costumized

Så ruller han av gårde med bare en stille viskende lyd fra motoren, det bråker mer fra småsteinene som hjulene ruller over. Han ratter så inn på Hortenveien, og kanskje kaster han et blikk på navet i rattet, der det i henhold til tradisjonen for denne eksklusive bilmodellen er inngravert «Costumized for Ole Jensen».

Og Erik Hansen fra Jareteigen er ikke det minste misunnelig på sin veteranbilkollega, han fikk tross alt 2.-premien for sin jevnaldrende Chevrolet Bel-Air.

– Importert fra USA, forteller Hansen.
– Den rusler vel 50 mil i året.

Da er tredjepremiebilen til Per Anton Duvholt, en 1934 Ford V8 Roadster, atskillig mer i bruk.

– Har vært i Stockholm med den, og på Røros og hele Vestlandet. Vi med V8-motorer kan kjøre så lange turer uten problemer, det er bare å trykke på gassen, så følger vi trafikken fint.

– Men jeg tør kan ikke kjøre til byen og sette fra meg bilen på en parkeringsplass og gå på en pizzarestaurant, innrømmer Buick-eier Ole Jensen.

Jaguar

De tre deltok på veteranbilutstillingen i regi av Horten og Omegn Veteranvognklubb på Kristi himmelfartsdag. Leder Vidar Engebretsen, som selv stilte med sin glinsende svarte Jaguar E-type Roadster 1969-modell, var heller ikke sur for at godbilen ikke nådde opp i publikumskåringen. Akkurat denne bilmodellen blir av mange betraktet som verdens aller vakreste. Han er bare fornøyd for at så mange som 61 stolte bileiere tok veien i det hustrige vårværet.

– I fjor var det nydelig vær, og da var det faktisk 90 flere biler her.

Neste store arrangement i regi av klubben er Museumsløpet 26. juni, som går for 22. gang. Løpet er åpent for alle typer kjøretøy som er eldre enn 30 år gamle. Løypa er 55 kilometer og går langs idylliske Vestfold-veier.

Artikkeltags