Brannvesenet: – Ingen tilfeldighet at alt dette endte godt

SMELL: Airbag ble utløst da denne bilen kjørte inn i et vogntog.

SMELL: Airbag ble utløst da denne bilen kjørte inn i et vogntog. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag ettermiddag rykket brannvesenet ut på flere hendelser. Hendelser som alle kunne ha endt galt.

DEL

Mandag ble en travel dag for Vestfold interkommunale brannvesen. En rekke hendelser, to av dem tett på hverandre, medførte mange utrykninger.

Klokka 13.48 ble det meldt om en båtbrann i Horten: Her hadde det begynt å brenne i en båt ved Mellomøya i Horten. Om bord var det fire personer. Dermed rykket alle nødetatene ut, også brannvesenet.

– Det hadde oppstått et branntilløp i ankervinsjen i en fritidsbåt. Båteie benyttet sitt to kilos brannslukningsapparat og tømte det omgående i motorrommet til vinsjen. Det var nok til å hindre brann i båten. Ingen tilfeldighet og dokumenterer viktigheten av å ha fungerende slokkeutstyr i båt, sier utrykningsleder Vidar Mathisen i Vestfold interkommunale brannvesen på etatens facebooksider.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Brukte båt

Han forteller også at brannvesenet brukte båt i arbeidet.

– Brannmannskapene fra Kopstad satte ut båt fra Løvøya og to brannkonstabler tok seg ut til båten med branntilløp. De koblet fra strømmen på vinsjen og da kunne båten kjøre for egen maskin til havn i Horten eskortert av vår båt, sier han.

Brann i container

Bare ti minutter etter melding om båtbrannen ble det klokka 13.58 ble det meldt om brann i container ved en bedrift i Moloveien i Horten:

– Det brant relativt kraftig i containeren. Den var klokelig plassert slik at det ikke var noen spredningsfare. Neppe tilfeldig at brannfare var tatt med i vurderingen av hvor containeren var plassert på området. Vi slukket først med skjæreslukker, deretter med skum, sier brannmester Steinar Holm.

Artikkelen fortsetter under bildet:

BRANN: Det brant kraftig i denne containeren, som var plassert i god avstand til annet brennbart materiale.

BRANN: Det brant kraftig i denne containeren, som var plassert i god avstand til annet brennbart materiale. Foto:

Airbag løste seg ut

Klokka 16.43 kom det melding til nødetatene om en trafikkulykke på Kilen i Tønsberg. En 71 år gammel mann fikk lettere skader da mannen kjørte inn i et vogntog bakfra. Han ble kjørt til lege for sjekk. Bilen hans fikk store skader i tillegg til skader på vogntoget. Ulykken medførte at veien ble stengt i nærmere to timer. Mannens førerkort ble beslaglagt av politiet.

– Det hadde smelt skikkelig. Airbager var utløst og bidro trolig til at fører kun ble lettere skadd da bilen han førte kjørte inn i hengeren på en tømmerbil, sier brannmester Steinar Holm.

Overkokt laks og smør

Utover disse hendelsene måtte også brannvesenet rykke ut til to kjøkken hvor «kokkene» hadde glemt at de lagde mat.

– Brannmannskapene har vært på to hendelser i tønsbergområdet hvor kjeler med henholdsvis laks og smør var glemt på komfyren. Begge stedene fungerte røykvarslere som gjorde beboere klar over forglemmelsen. I tillegg påkalte røykvarsleren oppmerksomhet fra andre som kom til og sikret at alt var bra. Ingen tilfeldighet at røykvarsler er livsviktig, sier VIB på sine facebooksider.

BRANN: Folkene om bord i denne båten klarte å slukke brannen selv.

BRANN: Folkene om bord i denne båten klarte å slukke brannen selv. Foto:

Artikkeltags