Brannvesenet testet fremkommeligheten i byen: – Det er ikke bra

LITEN KLARING: Det var så vidt brannbilene kom seg frem enkelte steder.

LITEN KLARING: Det var så vidt brannbilene kom seg frem enkelte steder. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I Tønsberg, Horten og Holmestrand prøvekjørte brannvesenet bilene for å se om de kommer fram i nødssituasjoner.

DEL

Tre og en halv meter er minimumsbredden for at brannbilene skal kunne komme fram. Flere steder var det så vidt VIB kunne kjøre forbi, blant annet Nordre Keisemark i Horten. Der var brannbilene millimeter fra å ikke kunne passere.

– Det er ikke bra, kommenterer VIB på sine Facebook-sider.

LES OGSÅ: En person omkom i boligbrann i Larvik

– Kommunen vil gjøre tiltak her, etter at vi varslet dem. Verst av alt er det om liv eller verdier skulle gå tapt fordi noen ikke har måket parkering til seg selv, men heller lar bilen stå stadig lenger ut i veibanen, sier beredskapsleder Hans-Otto Schjerven.

(Saken fortsetter under bildet)

– Respekter skiltingen

Etter prøvekjøringen er brannmannskapet påpasselige på å gi honnør til brøytemannskapet som skaper god fremkommelighet, forholdene tatt i betraktning.

– Vi trenger 3,5 meter bredde og ber innbyggerne om hjelp til å ivareta vår framkommelighet. Kommer vi fram, kommer søppelbilen fram og alle andre som ferdes. Det er vinn-vinn for alle parter, sier Hans-Otto Schjerven.

LES OGSÅ: Øko-politiet har gjort beslag i Revac-saken

Schjerven oppfordrer alle til å respektere skilitingen, spesielt de midlertidige parkering forbudt-skiltene slik at kommunen får brøytet veien fri for snø. De skriver videre at utgangen fra rømningsveier må måkes, og at de setter pris på at brannhydrantene er måket fram.

– Snø er en del av vinterlivet. Selv om mange nå er møkk lei måking ber vi om dugnad til alles beste, avslutter beredskapsleder Hans-Otto Schjerven.

GRAV FREM: VIB oppfordrer publikum til å måke frem brannhydratene.

GRAV FREM: VIB oppfordrer publikum til å måke frem brannhydratene. Foto:

Artikkeltags