Gå til sidens hovedinnhold

Fra Canada med skryt og plakett

Artikkelen er over 6 år gammel

Toppsjefene for statoilstasjonene har kåret stasjonen på Nykirke til å være landets beste.

For to år siden sikret canadiske Alimentation Couche-Tard seg Statoils bensinstasjoner. Det utenlandske eierskapet til tross, Statoil Norge har holdt på tradisjonen om å kåre «Årets stasjonsdriver».

Oppsummert for 2013 var det Lars Gullichsen og Statoil Nykirke som stakk av med den hederen, skriver Gjengangeren.

«Imponerende»

– Det Lars og hans team har fått til her på Nykirke er imponerende. De har løftet stasjonen til å bli landets tredje største på butikkomsetning og har helt siden oppstarten i 2006 gått den rette veien, sier Thomas Støkken, sjef for Statoil Fuel & Retail i Norge.

– Ja, det har vært en fin reise som begynte for 30 år siden. Det var da jeg kom inn i systemet, sier Lars Gullichsen og forteller at hans røtter ligger i Norol.

– Jeg var jo egentlig drammenser, men da vi dro i gang her på Nykirke, flyttet jeg ned hit. Og stortrives som vestfolding, sier han med et smil.

LES OGSÅ: Her ville ingen ha jobb

Eierne kom

Lars Gullichsen trives med å være franchisetaker hos Statoil og at han ble kåret til årets driver 2013 i konkurranse med over 300 stasjonsdrivere over hele landet.

– Slikt inspirerer, så vi jobber for å bli enda bedre. Plassen som nummer to på varmmat i Statoil har i løpet av fem år å bytte ut med en førsteplass, og når det gjelder kaffe er vi allerede der vi skal være. Med vår nye kaffevegg har vi Statoils beste og lengste, sier Lars Gullichsen.

LES OGSÅ: Sjekket 99 hurtigmat-utsalg, fant regelbrudd hos 68

«Fantastic»

– Dette er en fantastisk stasjon med en fantastisk utvikling på sju år. Jeg vet at «Årets stasjonsdriver»-prisen henger høyt og er vanskelig å vinne, så det er bare å gratulere Lars, hele staben her og lokalsamfunnet, sier direktøren i eierselskapet, Brian Hannasch til Gjengangeren.

For øvrig på rundreise sammen med Alimentation Couche-Tards eier og gründer, Alain Bouchard, og på vei ut av Norge via Torp.

– Vi reiser slik rundt et par ganger i året for å sjekke forholdene og snakke med våre lokale forhandlere, sier Bouchard.

– Hva er så gevinsten fra runden i Norge nå?

– La meg svare på det. Vi tar med oss de lokale Statoil-stasjonenes servering av kaffe og mat til våre 12.500 internasjonale utsalgssteder, sier Hannasch.

Kommentarer til denne saken