Brannsjefen: – Dypt tragisk

BRANN: Slik ser bygget ut dagen etter dødsbrannen.

BRANN: Slik ser bygget ut dagen etter dødsbrannen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Beboere får ros for tapper innsats i forsøket for å slukke brannen.

DEL

(Gjengangeren) Det var mange i sving for å hjelpe beboere og for å redusere skadene da et rekkehus i Ynglingeveien 15 i Horten ble totalskadet av brann lørdag kveld. En person omkom.

– Det er dypt tragisk at en person omkom i brann i Ynglingeveien 15, Horten. Vi føler med de pårørende, alle berørte og alle de som ble rammet av brannen, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

Her forteller brannvesenet om hvordan brannen utviklet seg og hvordan slukkingsarbeidet forløp.

LES OGSÅ: – Vi vil vise at lokalsamfunnet på Borre bryr seg når noe så tragisk skjer (+)

Klokken 16.16 lørdag rykket alle brannmannskaper på vakt ut fra VIBs tre brannstasjoner, etter melding om brann i rekkehus, hvor en leilighet sto i full fyr og at en person var sett inne i leiligheten. Før nødetatene kom til stedet har de øvrige beboerne gjort tapper innsats, blant annet med tre brannslukningsapparat. Men tross det, øker bare brannen i omfang, skriver Vestfold interkommunale brannvesen på egne facebooksider.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto:

Politiet kom først til stedet og står for evakuering av et antall personer som suksessivt er i fare i andre leiligheter i rekkehuset.

– Da vi kom til stedet klokken 16.26 er en leilighet overtent, og to andre leiligheter overtennes i det vi iverksetter slukkeinnsatsen med skjæreslokker i startbranncellen, sier brannmester Henrik Oseberg ved stasjon Kopstad.

Han ledet de første brannmannskapene på stedet. Kort tid etter kom mannskapene fra Tønsberg og Nøtterøy. I tillegg fikk Vestfold Interkommunale Brannvesen god bistand fra mannskapene og to brannbiler fra Stokke brannstasjon.

LES OGSÅ: Kontrollerte huset nylig: – Branntilsyn fant ingen feil (+)

Gikk forbi brannskille

– Vi forsøkte å stoppe brannen ved brannskillet mellom C og D leilighetene, midt i bygget. Dette skillet gikk helt opp til taket. Men brannen spredde seg også over og rundt dette skillet, og i løpet av 30 minutter sto hele bygget i brann, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

Han forteller videre:

– Ti minutter inn i innsatsen, etter at de første brannmannskapene ankom, gjorde røykdykkere et forsøk på å søke igjennom leiligheten der en person var sett. De fikk kun utført et kort grovsøk, fordi brannutviklingen medførte at de måtte trekke seg ut. Ved 19-tiden var brannen så godt som slukket og en omkommet ble da funnet i leiligheten der brannen startet, sier brannsjef Per Olav Pettersen.

LES OGSÅ: Én person er funnet død i leilighet etter brann

Artikkeltags