Sist lørdag fikk de boende på Borre sykehjem beskjed om at de skulle få fårikål til søndagsmiddag.

– Jeg gledet meg som en guttunge. Fårikål er det beste jeg vet. Derfor ble nedturen ekstra stor. Det jeg fikk servert på tallerkenen har ingen ting med fårikål å gjøre. Bikkja mi ville helt sikkert ikke ha spist det en gang. Den ville ha lagt på ørene og gått sin vei. Jeg hadde hund i 17 år, forteller Olav Mathisen til Gjengangeren.

Ringte ordføreren

– For et liv å bli gammel, sier Mathisen, som fyller 87 år 23. oktober.

– Jeg satte maten i kjøleskapet mitt. Så ringte jeg ordfører Børre Jacobsen. Jeg ønsket å vise ordføreren hva slags mat kommunen tilbyr oss gamle. Ordføreren sa han skulle komme, men jeg har ikke hørt eller sett noe fra han ennå, sier Olaf Mathisen, mannen som i en årrekke arrangerte Gannestaddagen for å skaffe inntekter til glede for de eldre i vår kommune.

– Godt stell og god mat er høydepunktene for oss som bor på sykehjem. De to andre er bingo og andakt en gang i uka.

LES OGSÅ: Kjøkkenet: – Var litt uheldig med fårikålen

– Frokost og kveldsmat er bra

– Jeg har lest om det flotte kjøkkenet til kommunen på Langgrunn. Jeg tror ikke det hjelper med blank messing og flotte flater så lenge maten blir som den vi får servert på sykehjemmet, sier Olaf Mathisen.

– Er all maten like dårlig?

– Nei, ingen kan klage på frokosten og kveldsmaten. De to måltidene blir laget av de ansatte her på Borre sykehjem, og maten er av beste merke. Med middagen er det annerledes. Den kommer hit til Borre i store plastposer. Så blir den varmet opp igjen før servering. Jeg skjønner at mange eldre har vanskelig for å tygge maten, men alle beboerne behøver vel ikke få lapskaus laget av kjøttdeig av den grunn?

Fant ikke kålen

– Som du selv ser, er det ikke mulig å finne en eneste kålbit i denne retten, og kjøttet ser ut som ei velling. Det visuelle inntrykket av det du får på tallerkenen gjør noe med lysten på mat, sier en skuffet Olaf Mathisen til Gjengangeren.

– Jeg ønsket å fortelle ordføreren noe om hva et godt måltid mat betyr for trivselen til oss gamle, legger han til.

Onsdag morgen ringte Olaf Mathisen til Gjengangeren.

– I går kveld var ordføreren på besøk. Jeg viste han maten som fortsatt sto i kjøleskapet mitt. Børre Jacobsen ga inntrykk av at han forsto hva jeg mente om fårikålen. Fint, for da kan vi håpe på bedre måltider, sier Olaf Mathisen.

LES OGSÅ: Ordføreren: – Ser ikke bra ut