Her får ikke hundene lov til å være lenger

Klare til et sosialt samvær. Fra venstre Lin Unni Thorsen, Patricia, Scarlett og Viktoria Christensen, Martine Watne, Annelise Thon, Bente Østensen, Aslaug Hansen og Benita Dedic.

Klare til et sosialt samvær. Fra venstre Lin Unni Thorsen, Patricia, Scarlett og Viktoria Christensen, Martine Watne, Annelise Thon, Bente Østensen, Aslaug Hansen og Benita Dedic. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

HORTEN: ... men hundeeierne nekter å gi seg.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Både naboene til Baggerødbanen og kommunen vil nekte hundeiere å bruke banen til møteplass, skriver Gjengangeren.

– Vi har ikke noe annet sted å være, og derfor fortsetter «Hundetreffet på Baggerødbanen», svarer hundeierne.

Samlingssted

Gruppa på 92 medlemmer blir nektet adgang til Baggerødbanen. Dersom de har med seg hundene sine.

Gjengen «Hundetreffet på Baggerødbanen» har vært aktive i ett år.

– Vi er en gruppe voksne mennesker med hund som bruker Baggerødbanen som samlingssted fra en til to ganger i uka. Hundene våre får trim ved å leke sammen, og vi som hundeeiere kommer oss ut og møter andre mennesker, forteller Aslaug Hansen.

– «Hundetreffet på Baggerødbanen» er først og fremst en sosial sammenkomst, legger hun til.

– På det meste har vi hatt 20 hunder løpende rundt på gresset. Som regel er vi mellom 10 og 18 eiere og hunder på samme kveld. Vi har full kontroll på hundene våre, sier Liv Unni Thorsen.

LES OGSÅ: – Gir blaffen i båndtvang

Naboklager

En eller flere av naboene til Baggerødbanen har klaget til politiet og til Horten kommune.

– Vi har fått noen klager fra sinte naboer på hundetreffet vårt. Det gikk så langt som at politiet dukket opp her. Politiet så ikke noe galt i det vi foretok oss, vi fikk ingen bot, og vi hadde en hyggelig samtale, forteller Aslaug Hansen.

LES OGSÅ: Foreslår hund som medisin for syke og ensomme

Krever stopp

Park- og idrettssjef Sven Erik Petersen er klar på at hundetreffet må opphøre straks. «Hundetreffet» og Horten kommune har snakket sammen en stund.

– Vi opprettholder vårt krav om at «Hundetreffet på Baggerødbanen» opphører straks.

Vi forventer at dette kravet blir fulgt opp. Kommunen ønsker ikke hundeaktivitet på idrettsanlegg. Baggerødbanen er fortsatt i bruk til idrett og lek, påpeker Sven Erik Petersen, og legger til at «Hundetreffet» verken har søkt om eller fått tillatelse til å være på Baggerødbanen.

– Jeg må dessuten minne om at vi har båndtvang for hunder i Horten kommune, sier Sven Erik Petersen.

Han har foreslått flere alternativer for hund og eier, og Sven Erik Petersen sier han er positiv til å bli med på en dialog for å finne fram til en løsning for «Hundetreffet», men ikke på Baggerødbanen.

LES OGSÅ: Parken ble rasert av hunder

For langt unna

– Kommunen har foreslått at vi kan få bruke den gamle Rabanen. Vi som er med i «Hundetreffet», bor i gangavstand fra Baggerødbanen. Avstanden til Rabanen er altfor lang, forteller Aslaug Hansen, før hundene blir sluppet løs og leker med hverandre.

– Ingen trenger å være redde for hundene. Vi har full kontroll, og vi rydder opp etter oss. Som regel er vi helt alene her på Baggerødbanen. Kommer det noen andre, viser vi selvsagt hensyn. Vi har ikke noe annet sted å være, og derfor fortsetter «Hundetreffet på Baggerødbanen», sier Aslaug Hansen.

LES OGSÅ: – Jeg kan ikke fatte hvordan hunden kom seg inn

Artikkeltags