Lager kosedyr av barnetegninger

Kosedyrene som Lene Noss Dittmansen syr, er eksklusive. Det finnes bare en av hver, og alle er laget med utgangspunkt i barnetegninger. Nå har hun startet egen nettbutikk, MOR, mykt og rart.

Kosedyrene som Lene Noss Dittmansen syr, er eksklusive. Det finnes bare en av hver, og alle er laget med utgangspunkt i barnetegninger. Nå har hun startet egen nettbutikk, MOR, mykt og rart. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

HORTEN: Barnetegninger blir til myke og rare kosedyr på Lene Noss Dittmansens syverksted. Se video nederst i saken.

DEL

Den tidligere keramikeren fikk ideen til å forevige barnetegninger da den lille datteren hennes ba mamma om å lage Mathilda. (Se flere bilder i bildekarusellen i toppen av saken)

– Jeg visste ikke hvem Mathilda var, men skjønte etter hvert at det var et kosedyr fra Barne-TV. Slik ble denne apen til, sier Lene Noss Dittmansen og viser en myk apekatt, en av de mange dyrene og figurene hun har på verkstedet sitt.

Apen ble til flere, sjiraffer, elefanter og fantasifulle skapninger kom til og utgangspunktet var tegninger barn sendte til henne. Nå har Noss Dittmansen fått etablererstøtte fra Innovasjon Norge, og hun har opprettet sitt eget firma og en nettbutikk.

– Bestillingene kommer inn?

– Ja, akkurat nå syr jeg på et kosedyr laget ut fra en tegning fra en ni år gammel jente. Det er en historie bak hver eneste tegning og jeg gleder meg like mye hver gang jeg starter på en ny figur.

Etter at tegningen er mottatt, forstørrer hun den opp, lager mønsterdeler som hun skal sy ut fra før hun klipper til stoffet hun skal bruke.

– Er det ikke kjedelig i lengden å lage blåkopier av det andre har tegnet?

– Nei. Jeg legger mye av meg selv i hvert produkt. Jeg tror ikke at alle som kan sy kan klare akkurat det jeg gjør. Det ligger mye arbeid bak hvert kosedyr for barn tegner ikke symmetrisk. Men det er en veldig morsom prosess å gi liv til barndomsminner, sier hun.

SE VIDEO: Her lager hun de unike kosebamsene.

 

Artikkeltags