Tok fyr etter vepse-virvar

Barnebarnet skulle bare hjelpe til å bli kvitt jordvepsen, da dette ble resultatet. Vepsen svirrer fortsatt rundt buskene.

Barnebarnet skulle bare hjelpe til å bli kvitt jordvepsen, da dette ble resultatet. Vepsen svirrer fortsatt rundt buskene. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

HORTEN: Barnebarnet skulle bare hjelpe til med å bli kvitt vepsen, som dagen før hadde stukket Connie Sørensen. Det endte med to brannbiler utenfor huset.

DEL

Huseier Connie Sørensen oppdaget søndag at jordveps hadde slått leir i bakken under to prydbusker ved garasjen.

 – Jeg krafset med en rake, og jeg skal si de ble sinte på meg! En av dem stakk meg over neseroten. Jeg begynte å føle meg veldig uvel og dro til legevakten, forteller Sørensen.

Skulle spraye i hjel vepsen

Hos legevakten fikk Sørensen behandling mot stikket. Giftsprayen Permetrin ble innkjøpt og mandag kom et barnebarn på besøk for å hjelpe til å bli kvitt de stikkende insektene.

– Han var redd for å bli stukket, forklarer Sørensen.

Derfor skal barnebarnet ha kjørt en bil så nær opp i buskene han bare kunne, før han åpnet bilvinduet og sprayet giften inn i busken og lukket bilvinduet igjen. Denne prosessen gjentok han flere ganger.

LES OGSÅ: Skulle røyke ut veps – brente ned kirkehekken

Overtent på et blunk

– Vi sprayet på med Permetrin. Det så ut til å ta en del, men så ble en av vepsene så nærgående. Han tente en lighter for å forsøke å bli kvitt den, forteller Sørensens samboer Hans Bernhard Grønli.

Barnebarnet skal da ha befunnet seg utenfor i bilen og overraskelsen som ventet var mildt sagt overrumplende.

– Det var fortsatt gass i luften og busken tok fyr på et blunk. Flammene sto fire-fem meter høyt og det var ordentlig fyr! fortsetter Sørensen.

Familien ble redd for at buskbrannen også ville antenne bygninger og bilen i nærheten.

LES OGSÅ: Sommerplagene biter seg fast

Ødelagte busker og fortsatt veps

Til tross for alt virvaret, ble familien dessverre ikke kvitt vepsen.

– Vepsen flyr rundt der nå, så vi kan ikke nærme oss, sa Sørensen kort tid etter brannen.

Nå vil i stedet et skadedyrfirma bli kontaktet for å uskadeliggjøre vepsen.

– En må passe seg, for den gassen er veldig rask antennelig. Men vi kom fra det med livet i behold, sier en lettet Sørensen.

Grønli synes imidlertid det ble vel mye oppstyr.

– Da vi hadde to store vannslanger på brannen og det bare var røyk igjen, kom det en hjemmehjelp som ringte brann, politi og hele leksa. Det kom to store brannbiler til oss, men de trengte ikke gjøre noe. Det ble litt for mye hysteri, sier Grønli.

110-sentralen fikk melding om brannen klokken 10.48 mandag.

LES OGSÅ: Spiste fiken – svelget veps

Artikkeltags