– Jeg tør ikke si når baderampe og badetrappene er på plass igjen, forteller en av svært få som er på jobb i Horten kommune torsdag, Knut Næss. Han er enhetsleder for kommunalteknikk og drift.

Vet ikke når de nye er på plass

Trappene som er helt nødvendig ved badeplassen ble fjernet tidligere i vår. Men om de nye trappene hadde kommet ut før pinse uavhengig av streik eller ikke, er Næss usikker på. En ting er sikkert: Manglende trapper gjør det vanskelig å bade fra moloene på Borrestranda.

– Det jeg kan si er at nye badetrapper er kjøpt inn. Men alt er ikke helt klart med tanke på når de skal settes ut. Det blir i hvert fall ikke gjort så lenge streiken pågår, forteller han til tb.no.

Heller ikke rullestolrampen er på plass, og toalettene på stranda holdes stengt på ubestemt tid.

– Planen var å åpne toalettene før pinsehelgen. Streiken gjør at vi ikke får holdt toalettene rene, derfor blir de ikke åpnet med det første, sier Næss.

LES OGSÅ: Idyll på Ringshaugstranda

Ber folk om å være tålmodige

Servicetorget i kommunen bekrefter at de har fått bortimot hundre telefoner torsdag morgen fra folk som klager på at badetrapper og rampe mangler.

Flere vi var i kontakt med på stranda onsdag var også oppgitt over manglene på stranda. Knut Næss ber folk om å gi kommunen litt tid.

– Folk må være tålmodige, sier Næss.

Han forteller at det er lite som blir gjort fra kommunens side mens streiken pågår.

– Vi sørger for at folk har rent vann og har kontroll på kloakk og renseanlegg. Ellers er det stille nå, sier han.

LES OGSÅ: – Bare gode værnyheter