Gå til sidens hovedinnhold

Høyre-Lene furter

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Stortingsrepresentant Lene Westgård Halle vil reversere sammenslåingen av fylkene Vestfold og Telemark. Hadde begrunnelsen vært elendig politisk håndverk fra høyrepartiene da de vedtok den nye fylkes strukturen så hadde man skjønt det og vært enig. Nei hun furter over at Vestfold Høyre ikke nådde opp med Rune Hogsnes i sitt eget nominasjonsmøtet men måtte ta til takke med Gunn Marit Helgesen fra Porsgrunn. Slik må det forstås når hun sutrer over at det er opposisjonsleder fylkesordfører og varaordfører er fra Telemark. Vi i SVs gruppe er strålende fornøyd med Ådne Naper fra Skien som vår leder.

Fylkestingsvalget ga rødgrønt flertall. Som en konsekvens av dette ble prinsippet om karakter basert inntak i den videregående skole skrotet og vi har kommunalisert kollektiv trafikken. Dette er langt ifra høyrepolitikk. Valgresultatet gjorde at vi som stille til valg på et annet program enn Høyres fikk flertall … da skal det ikke føres høyre-politikk.

Senest denne uka kunne man se forskjellen på folkevalgt styring av kollektiv trafikken da hovedutvalget for samferdsel brukte det sunne folkevettet og satte ned foten for en kostbar merkevare bygging av kollektiv trafikkken. Dette sparte skattebetalerne for 14 milllioner i omlakkering av busser. Det er ikke sikkert et såkalt profesjonelt styre ville gjort. Høyre er som kjent glade i profesjonelle styrer. Det er for så vidt helt fair å være politisk uenig i politikken flertallet fører. Noe annet er det å skal legge ned fylket fordi man ikke får viljen sin.

Nå er det jo ikke noe nytt at partiet høyre er betenkt over folkevalgt styring, og foretrekker embedsmenn. I 1884 var det motstanden mot innføring av parlamentarismen som gjorde at partiet Høyre ble stiftet.

Kommentarer til denne saken