VESTFOLD: Høyres to stortingsrepresentanter fra Vestfold, Svein Flåtten fra Sandefjord og Kårstein Eidem Løvaas fra Nøtterøy, har begge takket ja til å bli renominert til stortingsvalget høsten 2017.

Nå 72 år gamle Flåtten vil ha fire perioder og 16 år på Stortinget bak seg ved slutten av den gjeldende perioden. Den tidligere radiomannen Løvaas (49) er inne i sin første periode i nasjonalforsamlingen.

Flåtten er andre leder i finanskomiteen, mens Løvaas er medlem av familie- og kulturkomiteen.

LES OGSÅ: Kutter prisen med 20 prosent

– Luksusutfordring

Leder av nominasjonskomiteen i Vestfold Høyre, Tor Steinar Mathiassen, opplyser at det i tillegg er kommet inn forslag på 26 navn til stortingsvalglisten.

– Det er flere dyktige personer som er foreslått, så det er en luksusutfordring for komiteen å arbeide videre med listen, sier Mathiassen.

I første omgang skal alle foreslåtte personer tilskrives og svare på om de ønsker å være kandidat. Deretter vil Vestfold Høyre offentliggjøre forslagene.

LES OGSÅ: – De er mer lojale til regjeringen enn til eget fylke

Urnominasjon

I september vil medlemmene bli spurt om å sette opp sine egne listeforslag i en urnominasjon. Resultatet av urnominasjonen er retningsgivende for komiteen.

Komiteen kommer til å arbeide parallelt med intervjuer og referanseinnhenting.

– Den endelige listen offentliggjøres senest 21. oktober – to uker før nominasjonsmøtet 5. november, sier Tor Steinar Mathiassen.