Gå til sidens hovedinnhold

Høyremann på tynn is

Artikkelen er over 1 år gammel

Tom Mello i Færder Høyre, har et innlegg i Tønsbergs Blad under overskriften «Felleslista og MDG bryter demokratiske spilleregler». Det høres jo alvorlig ut, og en forventer at en slik påstand ikke framsettes uten skikkelig belegg.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Men så viser det seg at det Mello har i tankene er at Miljøpartiet De Grønne, Felleslista (og Senterpartiet) ikke hjalp høyresida med å sikre flertall i formannskapet for en storstilt utbygging i strandsonen («Hjemseng Brygge»). Ganske logisk stemmegivning så lenge vi er mot bygging i strandsonen, vil de aller fleste tenke.

LES OGSÅ: Felleslista og MDG bryter demokratiske spilleregler

Mello mener derimot at disse partiene burde ha stemt for boplikt på et prosjekt de er imot – for slik å sørge for flertall FOR prosjektet. Ordfører Andersen, Mello og co. undervurderte de tre partienes representanter i formannskapet, og falt for eget grep. Bare dårlige tapere kan finne på å kalle dette for brudd på demokratiske spilleregler.

LES OGSÅ: Færder - en nasjonalparkkommune?

Spenning til siste slutt

Tankegangen til Mello kan likevel føre noe godt med seg – siden det nå vel i anstendighetens navn må bli umulig for Høyre å stemme for boplikt i kommunestyret for å sikre utbyggingen på den måten. Ellers ville vi lett kunne tenke at Høyre gikk for å få gjennom utbyggingen nå – for så å avskaffe boplikten der seinere.

LES OGSÅ: Hjemseng brygge

For ordens skyld: Jeg føler meg på ingen måte overbevist om at flertallet i kommunestyret følger opp vedtakene i hovedutvalg og formannskap om å avvise dette prosjektet. I allianse med ordføreren er det dessverre fortsatt mulig at Høyre får flertall for fortsatt nedbygging av strandsonen. Her blir det spenning til siste slutt.

Kommentarer til denne saken