– Vi får dessverre ikke hentet plastemballasjen denne uken. Den vil bli hentet ved neste hentedag, som er i uke 10. Vi beklager ulempen, skriver Vesar i en tekstmelding til blant andre beboere på Vear i Tønsberg.

– Vi har sammen med Norsk Gjenvinning Renovasjon har hatt en plan for håndtering dersom tjenesten skulle bli rammet på grunn av høyt sykefravær. Det jobbes nå kontinuerlig for å sørge for at innbyggerne skal bli så lite berørt som mulig, skriver kontrakt- og leverandøransvarlig Kristina Jacobsen i Vesar i en pressemelding.

Det prioriteres å samle inn restavfall, matavfall og papir:

– Vurderingene som er gjort er at plastemballasje er den avfallstypen som det for innbyggerne vil være minst ulempe knyttet til utsatt innsamling, på denne årstiden. For de fleste vil det gå greit å oppbevare plasten, som samles i egne sekker for plastemballasje eller i en egen beholder, skriver Jacobsen.

Det informeres samtidig om at det ved å knyte en pose på en av beholderne legges igjen nye sekker til plastemballasje. Vesar skriver at de løpende vil legge ut oppdatert informasjon om saken på hjemmesiden og facebooksiden sin.

LES OGSÅ: Tre personer barket sammen utenfor Farmandstredet

LES OGSÅ: Over 400 innlagt på sykehus med korona – ny rekord

LES OGSÅ: Familie har kjøpt prestegården i Andebu, og flytter inn i april