Gå til sidens hovedinnhold

Hunden ble overkjørt, men det kunne vært et barn!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Enestående flott initiativ å samle inn penger så Tom kan kjøpe en ny hund etter at hans Gracie ble overkjørt av bussen. At datteren Ranja og alle andre har omsorg og føler med Tom er jo stort! Penger til ny hund er samlet inn og nå kan Tom få seg en ny hund som venn og støtte i hverdagen. Dette er det bare å ta av seg hatten for!

Noen erstatter for Gracie blir det ikke, kanskje en annen rase denne gangen, men hund, venn og kamerat blir det!

Les også

Forrige uke ble hunden til Tom drept. Nå har datteren samlet inn over 36.000 kroner: – Nå gleder jeg meg

Busselskapet har holdt en lav profil i denne saken, ingen forklaring ei heller en beklagelse? Hvorfor ble det slik og hvorfor ikke en erstatning eller tilbud om hjelp. Ut fra avisa sin reportasje var ikke sjåføren klar over at hunden ble påkjørt da ulykken inntraff. Sjåføren måtte stanses av Tom som selvsagt var fortvilet og i sjokk. Reaksjonen hans er fullt forståelig, de sto jo på fortauet. At bussene er store og krever mer plass enn veien gir dem burde tyde på at sjåførene ble mer aktsomme kanskje? «Dødsonene» er jo et kjent begrep, men ingen unnskyldning! Denne gangen en hund, hva om det hadde været et barn? Man kan da lure, og ingen reaksjon fra busselskapet. Det er ikke første gang bussene «klipper» fortau i svingene, noe det er klaget på uten reaksjon fra selskapet. Det var nok et sjokk for sjåføren også, men han mistet ikke sin beste venn i ulykken. Blir han ivaretatt, ble Tom ivaretatt? Hadde ventet en forklaring fra selskapet og ikke minst en form for erstatning siden verken Tom eller Gracie var årsak til «uhellet», det var bussen som kjørte over Gracie. Alle kan gjøre feil eller dårlige vurderinger iblant, da hadde det vært realt å i det minste å beklage!

Kommentarer til denne saken