Gå til sidens hovedinnhold

Hva er det egentlig politikerne frykter?

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi forstår frustrasjonen til Oddbjørn Lende, styreleder i Pyttene AS, som vil bygge en butikk for Rema 1000 på Ilebrekke.

Et flertall i utvalget for bygge- og arealsaker i Tønsberg kommune sa nei i august. Pyttene påklaget vedtaket, men da klagesaken var oppe i det nye utvalget for plan og bygg 13. desember, var det bare Frp som stemte for å ta klagen til følge.

Nå skal Fylkesmannen avgjøre, men mye tyder vel på at kommunens vedtak blir stående, formelt forankret som det er i kommuneplanen. Her heter det at det ikke skal tillates etablering av kjøpesentre utenfor Tønsberg sentrum. Hensikten er god – vi ønsker oss også en levende bykjerne med handel og bosetting.

Men Tønsberg har også en «stjernestruktur», der det tillates en del handels- og servicevirksomhet også i tettstedene rundt. Med sin kraftige boligvekst de siste årene hører Ilebrekke naturlig hjemme her, og politikerne har da også sett med velvilje på planene om et nærsenter på stedet, som også skal få romme en matbutikk drevet av Norgesgruppen. Overfor Pyttene fremheves det derimot at Maxbo og Rema 1000, som eventuelt blir liggende vegg i vegg til sammen utgjør et kjøpesenter, og dermed bør få nei. Det er en argumentasjon vi sliter litt med å skjønne.

To butikker på Ilebrekke vil man uansett ikke ha. Hva er det egentlig politikerne frykter?

Konkurransen på dagligvaremarkedet i Tønsberg er knallhard allerede. Vi tror ikke nødvendigvis det blir så mange flere folk og biler som strømmer til Ilebrekke selv om det ligger to butikker der i stedet for én. Skulle en av dem ikke ha livets rett, vil det fort vise seg.

Kommentarer til denne saken