Gå til sidens hovedinnhold

Hva er forskjellen på Høyre og Arbeiderpartiet?

Artikkelen er over 1 år gammel

Alle ser vi på det som en selvfølge at vi selv skal kunne bestemme hvor vi skal jobbe, hvor vi skal bo og hvilken bil vi skal kjøpe.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som leder for Tønsberg Høyre får jeg ofte spørsmål om hva som er forskjellen på Høyre og Arbeiderpartiet. Kommunestyret i Tønsberg demonstrerte dette på en veldig god måte i forrige uke – retten til å velge det som den enkelte føler er best for seg og sin familie.

Alle ser vi på det som en selvfølge at vi selv skal kunne bestemme hvor vi skal jobbe, hvor vi skal bo og hvilken bil vi skal kjøpe. Men når det kommer til hjemmehjelp eller skole da mener Arbeiderpartiet at politikere og byråkrater vet dette best og skal bestemme dette.

I Tønsberg har de eldre frem til nå hatt muligheten til å velge om de vil ha privat eller offentlig hjemmehjelp. Dette har vært en suksess og de eldre har vært veldig fornøyd med de private tjenestene, ja faktisk scorer de bedre enn det offentlige. Dette skal nå avvikles til stor fortvilelse for mange. SeniorHøyre har et slagord «Gammel nok til å bestemme selv» - det treffer godt her. Det viktigste skal alltid være pasienten, ikke systemet.

Les også

Slakter Skagerak-vedtaket: – Det som skaper forskjeller er at ikke alle elevene får den oppfølgingen de trenger

At vi skal ha en god offentlig skole er alle enige om. Høyre mener at dette kan suppleres med friskoler som har et litt annet tilbud enn det den offentlige skolen kan gi. Ingen elver er like, men alle skal få like muligheten til å realisere seg selv basert på sine forutsetninger, ambisjoner og drømmer. Dette hindrer også utenforskap. Her spiller friskoler en viktig rolle. Tønsberg Høyre er veldig stolt over at Wang og Wang Ung er etablert i Tønsberg og vi var en sterk pådriver for å få dette til. Arbeiderpartiet gikk imot. Gjennom Wang og Wang Ung har svært mange ungdommer fått muligheten å realisere sine drømmer og utnytte sitt sportslige potensiale. At Arbeiderpartiet er imot etableringen av Skagerak International School føyer seg inn i dette. Skagerak International School ville utfylle skoletilbudet i Tønsberg på en veldig god måte og gjøre at enda flere ungdommer ville kunne realisere sine drømmer og utnytte sitt potensiale. Arbeiderpartiet sier nei.

Les også

Tordis og Erling mister hjemmehjelpen sin gjennom 10 år: – Hvorfor skal de ta fra oss denne muligheten?

Tønsberg Høyre vil at vi skal være en kommune som ser den enkeltes behov og ønsker. VI tror på at den enkelte og familien vet hva som er best. Vi ønsker at Tønsberg skal være en bokommune der alle kan få føle at tilbudet er basert på hva de ønsker og hvilke behov de har.

Arbeiderpartier har en «skrekk» for alt som smaker av private tilbud, men glemmer at hele velferdsstaten ar basert på verdiskapningen fra private bedrifter. Private tilbud skal være et supplement til det offentlige tilbudet i Tønsberg, som sørger for at alle får et best mulig tilbud basert på den enkeltes ønske og frie valg.
Høyre ser enkeltmenneskes behov og ønsker – det er vår grunnsten. Kommunens oppgave skal være å støtte opp under familien, ikke styre den. Her er en stor forskjell mellom Høyre og Arbeiderpartiet.


Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.