Endelig har vi fått en forsmak på sommeren. En strålende påske og en derpå strålende uke med blå himmel og sommertemperaturer (i alle fall nordmørske, som jeg er vant til) har fått oss til å bruke mye tid utendørs.

Når gradestokken viser over ti varmegrader er det for oss synonymt med at grillsesongen er i gang. Forrige uke ryddet vi uteplassen, fant fram utemøblene, tørket over utekjøkkenet og gledet oss over å endelig kunne nyte måltider utendørs. Mannen har som alltid ansvar for grillene. Ja, du leste riktig. Grillene. På mystisk vis har noen flyttet inn to-tre nye griller i uteboden i løpet av høsten og vinteren. Jeg visste det var trangt om lagringsplassen i boden. Nå vet jeg også hvorfor.

La oss ta en opptelling: En stor gassgrill, en liten gassgrill, en røykgrill (smoker), en pizzaovn og to bålpanner med grillrist.

HVEM TRENGER SÅ MANGE GRILLER?! Grillmåltidene våre er stort sett begrenset til pølse, burger og sommerkoteletter, så hvorfor skal vi ha like mange griller som grillkongen Craig? Han har kanskje ikke så mange han heller?

LES OGSÅ: Karl Arne hadde 147 døgn på hytta på Tjøme i fjor: – Jeg blir helt andektig når jeg kommer hit

Uansett, forklaringen til husets selverklærte grillkonge er: funksjon, smak og mengde. De har alle ulike funksjoner og sitt eget lille, spesialområde. Han sier også: «Du får aldri nok grill.»

Ok, Craig. Da må du snart servere meg noe annet enn pølser og burgere. Utstyret lever ikke opp til forventningene. Hvis det er lov å si …

Smokeren har vi hatt siden 2017. Men den har vi bare på utstilling. Jeg kan ikke huske å ha fått smake på et eneste røkt kjøttstykke siden den ble innkjøpt. Jeg er faktisk ganske sikker på at han ikke har smakt på det selv heller. Men grillen skal vi fortsatt ha. Den kan vi ikke selge. For den har sin egen spesialfunksjon.

LES OGSÅ: Nå kan du få hytte på Tjøme til bare 1,5 millioner! Men …

Hva er egentlig greia med mann og grill? Jeg kan på ett vis forstå at det er stas med en ruvende stor gassgrill på terrassen. Det blir litt som med bil. Heller Porsche enn Polo, liksom. Men som med bil, så er det jo begrenset hvor mange man har plass til i gårdsplassen. Kan vi ikke heller kjøpe én stor monstergrill?

Nå setter jeg vel griller i hodet på grillsjefen hjemme.

Og når jeg nå har klaget over at grillene opptar all lagringsplassen i boden gjennom høsten og vinteren, så får jeg nok til svar at jeg bare er sur fordi det blir mindre plass til mine sko, vesker og jakker. Det har han nok rett i.

Og hvis det finnes flere grill-nybegynnere enn meg der ute: Gassgrillen tenner du opp med lokket oppe. Så vet du det.