Gå til sidens hovedinnhold

Hva feiler det Tønsbergs Blad?

Egentlig bør jeg bare le når samboeren min, med et stort smil om munnen, stiller følgende spørsmål: – Har du irritert deg over Tønsbergs Blad i dag da?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dessverre er svaret ofte ja. Saker om Lenes pupper og Asbjørns obskøne bilskilt har andre debattert før meg, og merkelig bruk av diverse ord og uttrykk gidder jeg ikke engang begynne å ta tak i.

Det som irriterer aller mest er de intetsigende overskriftene som avisen lager kontinuerlig for å lokke leseren til å klikke seg inn for i det hele å kunne forstå hva sakene dreier seg om. Mandag 1. februar, bare på ett eneste søk på tb.no, fant jeg alle disse intetsigende overskriftene:

1. Dette blir det mulig å gjøre igjen i Tønsberg: – Det kan snu raskt

2. Rykket ut til brann i enebolig – nå anbefaler brannvesenet deg å sjekke dette

3. Denne uken er det to ting du bør være obs på: - Vil kjennes godt

4. Disse fire kommunene får de strengeste koronatiltakene(+)

5. Skal du ta koronavaksinen i Tønsberg? Da bør du få med deg dette(+)

6. Her ble det kø i morgenrushet

7. Kriseledelsen i Tønsberg møtes mandag: – Vi skal diskutere dette spørsmålet

8. Full dame kjørt hjem av politiet etter spesiell hendelse

I «Nasjonal digital læringsarena», et fylkeskommunalt samarbeid som tilbyr læringsressurser til videregående skoler, står det blant annet følgende om overskrifter:

«… det er fristende å tenke at en god overskrift lar seg måle i antall klikk. Men hensikten med en overskrift bør ikke bare være å få mange klikk på en sak. Leserne går fort lei av lureoverskrifter.»

Spørs om ikke Tønsbergs Blad har et og annet å lære fra disse opplæringssidene.

I tillegg til Tønsbergs Blad leser jeg også Dagens Næringsliv, Aftenposten og Svalbardposten. Ingen av disse avisene benytter overskrifter som Tønsbergs Blad. De aller fleste av overskriftene til de andre avisene forklarer hva sakene dreier seg om, slik at jeg bare behøver å klikke meg inn på de artiklene jeg vil lese. Den nye lokalavisen Avisa Oslo, med samme eier som Tønsbergs Blad, nemlig Amedia, misbruker heller ikke overskrifter på samme måte som Tønsbergs Blad.

Kanskje på tide Tønsbergs Blad endrer praksis snart. Sånn at dere ikke irriterer vekk alle leserne deres?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.