Unni Hanson (87) kaster en brannfakkel tilbake på Tove Nordahls innlegg om at folk i risikosonen må holde seg hjemme. Hun raser mot det hun kaller et innlegg helt ut av fatning. Hun er ikke alene, det formelig kokte i kommentarfeltet i dag.

LES DEBATTINNLEGGET HER: Hei du, ja jeg snakker til deg, du som er over 70 år eller i risikosonen og fortsatt ferdes rundt som vanlig!

Hun skvatt

– Jeg skvatt da jeg leste det. Hva vet hun om hvordan det er å være 70 pluss? Jeg reagerer sterkt på innholdet i det hun skriver, men innlegget er i formen også veldig arrogant og lite hyggelig, sier 87-åringen, som selv er midt i risikogruppen i forhold til alder og hjerteproblemer.

Unni Hanson er fortsatt aktiv politiker, og sitter i Færder kommunestyre. Hun gikk av som bioingeniør ved sentralsykehuset som 70-åring, der hun også var hovedverneombud.

Klarer seg selv

– På den ene siden blir vi oppfordret til å ha det hyggelig på våre eldre dager, så ønsker hun i stedet å sveise igjen dørene for oss. Jeg synes det er dumt å legge seg opp i folks privat liv på denne måten. La de som klarer seg selv, klare seg selv, sier Hanson til Tønsbergs Blad.

– Mine egne observasjoner

Tove Nordahl sier innlegget er skrevet på bakgrunn av hennes egne observasjoner i Tønsberg i hele lock down-perioden. Nordahl legger til at hun ikke kritiserer de eldre som har tatt ansvar.

– Det er et paradoks at samfunnet stengte ned for å beskytte risikogruppene, men så er det likevel mange eldre i bybildet. Jeg synes det er provoserende siden stengingen har hatt alvorlige konsekvenser for mange unge. Folk har gått konkurs, noen må klare seg på mindre lønn, mange tør ikke oppsøke helsehjelp, barn har vært tvunget til å holde seg borte fra lekekamerater – bryllup og dåp utsettes. Når man da observerer samlinger av personer i risikogrupper som ikke holder avstand, så er det ikke greit, sier hun til tb.no.

Hun sier hun har snakket med flere butikkeiere som er berørt av koronakrisen som også har reagert på at så mange eldre ferdes i byen.

– På lørdag talte jeg 22 eldre i polkø, og da tenker jeg «må du absolutt stå der?»

Hun håper at leserinnlegget skal få de eldre til å tenke seg om.