Gå til sidens hovedinnhold

Hva skjedde med vårt boligsosiale ansvar, Arbeiderpartiet?

Skulle «Ung i sentrum» blitt etablert et annet sted på en annen måte, hadde alle vært pensjonister innen vi hadde fått opp et nytt prosjekt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I forrige kommunestyre behandlet vi sak om Anders Madsens gate og vårt boligsosiale arbeid i kommunen. Dette fortjener en kommentar. Fordi her var Arbeiderpartiet i Tønsberg virkelig på ville veier. Heldigvis sikret et flertall at vi fortsatt satser på Anders Madsens gate som et sosialt boligbyggingsprosjekt, et leie-til-eie-prosjekt. Til Arbeiderpartiets fortvilelse vil jeg tro, da de ønsket å selge leilighetene på det frie markedet. Ja, du leste riktig.

Prosjektet «Ung i sentrum» møtte ikke det markedet vi håpet på, og hadde stagnert. Målsetningen for prosjektet handlet om å få yngre på boligmarked, og dermed ha en litt mer aktiv boligsosial politikk i kommunen vår.

Kommunens forslag til løsning var meget god. Å endre konseptet til «leie-til–eie». Som fortsatt gjør at unge uten pengesterk familie i ryggen kan komme på boligmarkedet. Og sakte men sikkert eie sin egen leilighet.

Falitterklæring for boligsosialt arbeid

Kommunen har et stort etisk ansvar i å drive boligsosial politikk. Jeg forstår virkelig ikke hva Arbeiderpartiet holdt på med i den saken. Slik jeg husker behandling av Anders Madsens gate opp gjennom de siste 10 årene er at Ap alltid har tatt sterkt eierskap til den boligsosiale biten ved bygget. Hva skjedde? Når vi står på målstreken så vil Arbeiderpartiet selge halvparten på det åpne markedet? Det er en falitterklæring for boligsosialt arbeid. Skulle «Ung i sentrum» blitt etablert et annet sted på en annen måte, hadde alle vært pensjonister innen vi hadde fått opp et nytt prosjekt.

Det er da nok av andre som bygger leiligheter til det frie markedet?

Les mer

Boligene var ment for unge, men ble stående tomme. Helene (19) mener politikerne svikter: – Vi har null sjanse

Riktig å bruke bygget til et boligsosialt konsept

Anders Madsens gate er et prosjekt vi kan være stolte av. Det ble et flott bygg synes jeg, og det var gjennom en lang reise. Bygget er på plass, og da får vi heller ta den lange prosessen det tydeligvis er med å få innholdet riktig også. Og det er riktig å bruke bygget til boligsosialt arbeid.

Eie til leie-konseptet har fungert godt andre steder, og det kan selvfølgelig fungere i Tønsberg kommune også.

Les mer

Det ble så lav interesse for leilighetene at prosjektet «skrinlegges»: – Vi hadde veldig tro på dette

Få med de som ville være med i Ung i Tønsberg

Grunnen til at Ung i Tønsberg datt sammen var fordi det var for få interesserte som kunne forplikte seg. Men det er noen som forpliktet seg, og som nå ikke usannsynelig er skuffet.

De som var klare til å kjøpe seg inn i Anders Madsens gate, burde få muligheten til å være endel av eie til leie-prosjektet – om de ønsker det.

Derfor foreslo Venstre i kommunestyret at de interesserte med lånebevis da Anders Madsens gate var tenkt borettslag blir gitt tilbud om å bli en del av leie-til-eie-konseptet, om de møter tildelingskriteriene.

Forslaget vårt fikk ikke flertall, men jeg håper alle som drømmer om bolig men av ulike årsaker ikke helt har fått det til enda – sjekker ut om Anders Madsens gate er noe for dem.

Kommentarer til denne saken