Gå til sidens hovedinnhold

Hva skjer om firmaet går konkurs? Må hyttene på Verdens Ende rives?

Undervannshytter - nei takk!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå har de registrert firmaet sitt i Brønnøysund, disse som vil bygge undervannshytter på Verdens Ende. Og med reaksjonen fra noen, som at dette er interessant, kan man vel ikke vente noe annet. Men med lovgivingen for strandsonen burde det vært avvist med et rungende nei fra alle. Å bygge hytter i fjæra på grensen til nasjonalparken er i utgangspunktet en dårlig ide. Å gjøre det på verdens ende som blir besøkt av tusenvis i året for å oppleve naturen, er en provokasjon!

Undervannshyttene på Verdens Ende

Og hvilke scenario kan man se for seg om det skulle bli noe av? Hvis det skulle bli en fiasko, og firmaet går konkurs, hva skal skje med hyttene? Det kan ikke tas for gitt at nye eiere dukker opp. Skal kommunen så ta over? Skal man rive de, eller selge til private? Her er det så mange risikofaktorer tilstede at det i seg selv er nok til å vende tommelen ned! Og argumentet om nye arbeidsplasser er ikke nok til å trumfe gjennom et positivt vedtak om dette.

Les også

Undervannshyttene: Vi ser natur. De ser penger.

Jeg tror de fleste tjømlinger skvatt litt da dette ble kjent. Jeg håper våre politikere snarlig beroliger bekymrede brukere av tjømes vakre natur. Dette er en dårlig ide som raskt bør gå inn i historien som drømmer unnfanget i drømmeres hode. La de forbli der!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.